Bejelentette új igazolásait a Váci NKSE

A hét elején számolt be arról, többek között a Váci Napló is, hogy öt játékosának búcsút int a szezon végeztével a Váci NKSE. A klub vasárnapi közleményének végén azonban egyből igyekeztek megnyugtatni a szimpatizánsokat azzal, hogy már gondoskodtak is a több nagynevű távozónak a pótlásáról. Konkrét nevekkel akkor még nem tudtak szolgálni, de annyit megígértek, az érkezők neveire se kell sokat várni.

A bejelentés napja pedig február elsején érkezett el. Az egyesület egy újabb, honlapján megjelentetett közleményben tájékoztatta szurkolóit arról, hogy júliustól Vácon folytatja pályafutását, a jelenleg egyaránt az MTK csapatát erősítő, 27 esztendős, irányítóként és átlövőként is bevethető Marincsák Nikolett, valamint a 22 éves junior Európa-bajnok jobbszélső Bánfai Kíra, aki jelenleg az FTC kölcsönjátékosaként szerepel a fővárosban, és városunkba is kölcsönbe érkezik. De ez még nem minden. Az elmúlt években nem rendelkeztek a váciak balkezes átlövővel, a következő szezonban viszont ezen is változtatnak, ugyanis nyártól őket erősíti majd a 20 éves Kürthi Laura, akit a napokban rendelt vissza a Győri Audi ETO KC a kölcsönszerződésből, de Vácra már átigazolással kerül. Míg mindemellett a kapusposztra Békéscsabáról érkezik erősítés a junior válogatott kerettag Csizmadia Fanni személyében, akit már jól ismer az új vezetőedző Herbert Gábor, hiszen az előző szezonban a 20 éves hálóőr kettős játékengedéllyel Orosházán is megmutathatta magát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Valamennyi új igazolás, csakúgy, mint Herbert Gábor vezetőedző, 2 éves szerződést írt alá egyesülettel. Valamint a klub azt is hozzátette, a jövő évi keret kialakításánál arra törekedtek, hogy az elmúlt években alkalmazott rendszert tovább folytassák, tehát továbbra is csak magyar játékosokkal képzelték el csapatukat, valamint minél több fiatalnak szeretnének bizonyítási lehetőséget adni.

Végül a közleményből az is kiderült, hogy Diószegi Nikolett és Kuczora Csenge után Pásztor Bettina és Ferenczy Fruzsina is aláírta az új szerződését. Betti 2023.06.30-ig kötelezte el magát csapathoz és egyfajta mentor szerepet is betölt majd a két fiatal kapustársa mellett. Míg a sérülése után hamarosan újra játékra jelentkező Fruzsi a jövőre lejáró szerződését toldotta meg egy évvel, így 2024.06.30-ig biztosan váci színekben játszik majd. (Forrás: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments