Együttműködési megállapodást kötött Pest megye a Kis-Duna menti Turizmusfejlesztési Klaszterrel

Pest Megye Önkormányzata kiemelt célja a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakban is, hogy összefogja és összehangolja a megyei fejlesztéseket és a komplex térségi programokat, koordinálja és segítse azok megvalósítását. A cél elérése érdekében stratégiai együttműködési megállapodásokat kötött a Kis-Duna menti Turizmusfejlesztési Klaszterrel és a Börzsöny Kapuja Innovációs Klaszterrel – írja a pestmegye.hu.

A megállapodás keretjelleggel lehetőséget ad a megyei önkormányzatnak és a klaszternek az együttműködésére, a térségi, turisztikai fejlesztési elképzelések összehangolására, továbbá a már a már folyamatban lévő és a jövőben kiírandó pályázatokon történő együttműködésre és a közös cselekvés megalapozására. Szabó István, a közgyűlés elnöke és Répás József, Kiskunlacháza polgármestere február 24-én írták alá a megállapodást. Ezzel olyan önkormányzatokhoz csatlakoztak, mint:

  • Apaj Község
  • Áporka Község
  • Dömsöd Nagyközség
  • Kiskunlacháza Város
  • Makád Község
  • Lórév Község
  • Szigetbecse Község
  • Ráckeve Város (társult tag)
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Klaszter tagságát képező szervezetek közös célkitűzése, hogy kulturális, egészségipari, sport és turisztikai, továbbá a természeti értékeket érintő fejlesztési elképzeléseiket összehangolják, és hatékonyan részt vegyenek az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával megvalósuló 2021-2027 időszakra vonatkozó uniós operatív, a Kreatív Európa, az Európai Duna Stratégia, az Európai Területi Együttműködés, a Közép-Európai Interregionális együttműködési, a Transznacionális együttműködési, valamint a Magyarország Kormánya által finanszírozott hazai fejlesztési programokban.

A 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakban az Önkormányzat kiemelt célkitűzése, hogy összefogja és összehangolja a megyei fejlesztéseket és a komplex térségi programokat, koordinálja és segítse azok megvalósítását. A Klaszter és az Önkormányzat közötti stratégiai együttműködési megállapodás szándéka, hogy megerősítse a Felek közötti kapcsolatokat, és megalapozza a közös cselekvést. Ennek érdekében pedig az alábbi pontokban egyeztek meg:

  1. szükségesnek tartják a Ráckevei-Soroksári Duna-ág menti Ökoturisztikai Régió létrehozását és az annak alapjául szolgáló fejlesztéseket.
  2. a Ráckevei-Soroksári Duna-ág fejlesztése érdekében programalapú, összehangolt, koordinált, integrált beavatkozások elvégzését tűzik ki célul a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág turisztikai célú fejlesztése tárgyában.
  3. az Önkormányzat, mint a területfejlesztés megyei szintű szereplője támogatja Klaszter célkitűzéseit és lehetőségeihez mérten együttműködik a célok megvalósításának előmozdításában.
  4. együttműködnek a Ráckevei-Soroksári Duna-ágat érintő fejlesztési stratégia és terv kidolgozásában, a fejlesztések tervezésében, illetve a térséget érintő egyéb tervek készítésében, véleményezésében, értékelésében.
  5. biztosítják egymás számára a részvétel lehetőségét a projektek tervezési folyamatában, a tervezést megalapozó dokumentumokat és egyéb információkat rendelkezésére bocsátják.
  6. közösen keresik azokat a támogatási lehetőségeket, amelyek a Felek jelen megállapodásban, illetve a Klaszter alapító okiratában foglalt célok megvalósítását szolgálják. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments