Elfogadta a megyei közgyűlés az idei költségvetést

A képviselők döntöttek a 2022. évi költségvetéséről a rendkívüli közgyűlésen, eszerint Pest Megye Önkormányzata működési támogatása 488 millió forint. A kiemelt feladatok mellett az elmúlt évekhez hasonlóan folyamatosan el kell látni az egyéb területfejlesztési tervezési, végrehajtási és koordinációs-, továbbá a területrendezési feladatokat – írja a pestmegye.hu.

Pest Megye Önkormányzata költségvetési kiadásainak középpontjában a jogszabályok szerint ellátandó területfejlesztési és területrendezési feladatok állnak. A 2022. év folyamán több olyan projekt folytatódik, amely szervesen illeszkedik az Önkormányzat feladatkörébe. A területfejlesztési feladatok fókuszpontját 2022-ben a TOP Plusszal összefüggő feladatok jelentik majd.

Egyedi támogatási kérelem útján megvalósítandó projektek:

  1. A Mária út Pest megyei szakaszának infrastrukturális fejlesztése három értinett helyszínen (Kistarcsa, Hévízgyörk, Perbál) folyamatban van.
  2. A  Rákos-patak menti fejlesztésekre vonatkozó projektre a 544 millió Ft támogatás beérkezett, és várhatóan a közbeszerzési eljárásokat hamarosan kiírják.
  3. A Közgyűlés által jóváhagyott pályázatok közül a NET4EU, a „FoodWave és DANUrB+ c. projektek megvalósítása folytatódik.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Pest Megye Önkormányzata felel az első, Göd Város közigazgatási területén kialakított különleges gazdasági övezet fejlesztéséért.

Az Önkormányzat megvásárolta és kisajátította az Elmű transzformátorállomás területét, amely részben biztosítja a Samsung SDI, illetve a később létrehozandó iparterület elektromos áramellátását. Kormányzati döntés született arról, hogy a különleges gazdasági övezet területén belül, a meglévő Samsung telephellyel szemben, az M2 út túloldalán D-K irányban további 40 ha iparterület fejlesztés kezdődik, mely reményeink szerint a lakosság számára kisebb terhelést jelenthet. A terület megvásárlásához, illetve kisajátításához, valamint az iparterület előkészületi munkálataihoz a szükséges forrással az Önkormányzat már rendelkezik (1,7 Mrd Ft). Az iparterület kialakításának munkálatai ez év elején megkezdődtek.

A gödi különleges gazdasági övezetből befolyt helyi adóbevételek 97%-ának felhasználására a Településfejlesztési alap, Gödi útfenntartási és -fejlesztési alap, Gödi zöld-fenntarthatósági alap és a Civil támogatási alap létrehozásáról született döntés. Az önkormányzat éves költségvetési rendeletében tervezett adóbevételének alapok közötti allokációjáról a Közgyűlés dönt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A képviselők elfogadták a „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Pest megyében” c. projektben a foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési stratégia kidolgozásáról szóló javaslatot is, mely projektnek a céljai a következők:

  • Pest Megye Önkormányzata vezetésével foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések létrehozása és működtetése;
  • a Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési stratégia, akcióterv és munkaprogram kidolgozása; munkaerőpiaci programok megvalósítása egész Pest megyére kiterjedően;
  • a konzorciumi partner részéről a célcsoport foglalkoztatását elősegítő szolgáltatások és támogatások nyújtása;
  • Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési célokkal összhangban a munkaerőpiac bővítése;
  • a célcsoport képzése, elhelyezkedése és a szereplők együttműködésének erősítése;
  • a munkaerő kereslet és kínálat megyei szintű összehangolása, kiemelten az országos átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező, kevésbé fejlett járásokban.

A projekt első mérföldkövére megvalósítandó tevékenység a részletes foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési stratégia, akcióterv, munkaprogram (röviden Stratégia) kidolgozása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments