Idegenbeli sikerrel nyitották meg az évet a váci sakkozók

Mivel az elmúlt körben elmaradt a váciak idei első csapatbajnokija, a most vasárnap megtartott 6. forduló jelentette a mieink számára a naptári év első megmérettetését az NB II-es sakkbajnokság Erkel csoportjában: Vízügyi SC – Váci SC 5:7 – írja a vac.hu.

Azt követően, hogy a Sárkányok DSE-Sinus ellen vereséggel zárták 2021-es esztendőt, múlthéten végre városunk sakk játékosai is újból nekiveselkedhettek a bajnoki pontokért való küzdelemnek. A tervezettnél is többet kellett várni a folytatásra, hiszen eredetileg január 30-án a szigetszentmiklósiak ellen mérettetek volna meg, azonban erre nem került sor. Nem meglepő módon, hiszen a szövetség honlapja szerint az ellenfél eddig egyik fordulóban sem ült a sakktáblákhoz. Így viszont a Vízügyi SC játékosaival nézhettek idén először farkasszemet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A tízcsapatos csoportban résztvevő kilenc együttes közül a fővárosiak szerepelnek eddig a leggyengébben, így a középmezőnyhöz tartozó váciak a győzelem esélyével ülhettek a táblákhoz. A papírforma be is igazolódott, hiszen négyen is megszerezték világossal a teljes pontot: Tornai Imre, Veres István, Slezák Ákos és Slezák Dániel. Sötéttel tudott nyerni Slezák Róbert és Prohászka Gyula. (Tehát a Slezák-család mindhárom tagja győztesen állhatott fel a csata végén!) Döntetlennel fejezte be a partiját a váciak közül Mirza Sólyom és dr. Trajber Csaba.

A váci hadvezérek a tervek szerint legközelebb itthon fogadják a listavezető Kékesi SE sakkozóit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments