Itthon is magabiztos siker a Dunaújváros ellen

Győzelemmel zárta a megerőltető január-februári tétmeccs sorozatát a Váci NKSE. Február 25-én a Dunaújváros csapatát fogadták és 37-31 arányban múlták fölül.

Vége az idei nemzetközi kalandoknak. Városunk kézisei hasznos tapasztalatokat gyűjtve, de csoportjuk utolsó helyén zárva búcsúztak el a kézilabda Európa-liga idei kiírásától. Hat mérkőzésük során öt vereséget és egy győzelmet értek el, miközben 167 dobott góljukra 196 válasz érkezett ellenfeleik részéről. Így mostantól már csak a hazai sorozatokra kell koncentrálniuk és küzdeniük céljaik eléréséért. Ezt pedig a Dunaújváros ellen tehették meg a bajnokság 16. fordulójában. Szép emlékeket ápoltak a váciak a két alakulat legutóbbi találkozójáról, hiszen egy 10 gólos győzelemmel térhettek haza idegenből. Egy hasonlóan magabiztos és tetszetős teljesítményben reménykedhettek ez alkalommal is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A közel félezres közönség pedig az első percekben azt láthatta, hogy a védekezéssel kezdő hazaiak gyorsan megfordítják az első találattal vezetést szerző újvárosiakkal szemben az állást, hogy aztán a továbbiakban már egyszer sem engedjék előnyhöz a riválist. Örvendetes volt, hogy az első 5 hazai gólból Hámori Konszuéla hármat is olyan helyzetből ért el, amilyet a Valcea ellen a legvégén elrontott. Már ekkor látszott, hogy a két csapat kapujában a hálóőri teljesítmény között ég és föld a különbség. Pásztor Bettina remeklésével teljes kontrasztban voltak a 10 percenként egymást váltó vendégkapus produkciók. Az első játékrész hajrájában rendre góllá nemesedtek a váci támadások és fokozatosan nőtt, majd a pihenőre a négyről megduplázódott a mieink előnye.

A folytatás már döcögősebb hazai játékkal indult. Lazult a hazai védőfel szilárdsága is, így a szünetbeli nyolcról öt találatra fogyott az előny. Helembai Fannyt másodszor is kiállították, talán ennek a következménye volt, hogy bármilyen összetételben állt fel a falban a két középső védőnk, rendre szinte ellenállás nélkül vitték be ott ziccerig támadásukat a vendégek. Szerencsére nagyobb baj nem lett ebből, mert a túloldalon a kapusok továbbra is a labda hálóból történő kotorászására voltak kárhoztatva: gólra gól volt a válasz. A lefújásig 5 és 7 gól között változott a különbség, sok izgalmat már nem tartogatott a mérkőzés. Így alakult ki a 37-31-es váci győzelem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Most egy párnapos válogatott szünet következik a bajnokságban. A váciak számára a következő tétmérkőzésre március 9-én szerdán este hatkor kerül sor. Ekkor Siófokon, az egymeccses Magyar Kupa negyeddöntőben lép pályára csapatunk. (Forrás: vac.hu, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments