Kérdések Rétvári Bencének a Völner-ügy kapcsán

Tisza Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi elnöke tartott kedden délután sajtótájékoztatót, melynek keretében Rétvári Bence országgyűlési képviselőhöz intézett kérdéseket a Völner-ügy kapcsán. Arról beszélt, hogy úgy érzik, hogy kötelességük feltenni ezeket a kérdéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI) dolgozó államtitkárnak, hogy az áprilisi választásokon mindenki tiszta szívvel dönthessen, hogy ki képviselje a környéket a Parlamentben.

„Mi is hoztunk pár kérdést” – kezdte Tisza Zoltán. „Mint ismeretes Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest korrupciós vádakkal gyanúsították meg. Ez nem álhír, ez tény. Ezzel kapcsolatban a kérdésünk a következő: Miért hallgat Rétvári Bence a korrupciós ügyről, talán érintett lehet? Tavaly decemberben ismerhette meg a közvélemény azt, hogyan működik a Fidesz által létrehozott pártállam. Völner Pál a gyanú szerint 80 millió forintot vett át a végrehajtók elnökétől, hogy aztán az igazságügyi miniszter helyetteseként olyan döntéseket hozzon, amelyeket elvárnak tőle. Az ügy iratait megszerezte a független magyar sajtó is és abban Rétvári Bence neve is szerepelt, aki ugyanúgy miniszterhelyettes, mint korrupt társa, csak az EMMI-nél. Rétvári neve az anyagokban a kenőpénzekkel, szívességekkel kapcsolatban merül fel, azonban a térség országgyűlési képviselője a mai napig nem érezte szükségét, hogy ezt a helyzetet tisztázza” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Tisza Zoltán a Demokratikus Koalíció képviselőjeként arra szólította fel Rétvári Bencét, hogy tisztázza magát az ügyben.

Egy órával később tartott sajtótájékoztatót Vácon az országgyűlési képviselő, ahol az ES televízió feltette neki a helyi DK kérdéseit, amelyet azzal hárított el, hogy már reagált az ügyre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments