Két iskolában is megújultak a nyílászárók

Kicserélték a Radnóti és a Földváry iskolák nyílászáróit. A fejlesztésekről kedden és szerdán tartott sajtótájékoztatót Verebélyi Ákos a tankerület vezetője és Rétvári Bence országgyűlési képviselő.

A lehető legjobb hőszigetelésű ablakokkal szerelték fel Deákvár egyik legrégebbi iskoláját, amik egyben biztonsági üveggel is el vannak látva, így nem kellett a védelmük érdekében rácsokat felszerelni a tanintézet alsó szintjein. Nem fognak akkor se betörni, ha a gyerekek véletlenül eltalálnák őket egy labdával. Ezzel egy már régóta esedékes fejlesztés történt meg, hiszen az épület átadása óta nem voltak kicserélve a nyílászárók. Erről, valamint a sulikat érintő beruházásokról beszélt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője is az új ablakok átadása alkalmával rendezett sajtótájékoztatón kedden.

„A korábbiakban tankerületi forrásból megtörtént a bejáratnak a korszerűsítése 12 millió, most pedig 50 millió forintból az iskola ablakainak, nyílászáróinak a cseréje. Többszörösen is fontos beruházás ez: egyrészt azért, mert ezáltal az osztálytermek is komfortosabbá vállnak, de ugyanilyen fontos, hogy a fenntartási költségek is csökkennek. Valamint az is lényeges, hogy a diákok egyre modernebb körülmények között tudnak tanulni” – mondta a képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Verebélyi Ákos azt emelte ki, hogy mennyire fontos biztosítani a fiatalok számára a megfelelő körülményeket.

„Vác Észak-Pest megye, illetve a Dunakanyar fővárosa. Nagyságrendileg körülbelül 10 ezer diák tanul itt, így azt gondolom joggal mondhatjuk azt, hogy egy diákváros. Azt gondolom, hogy jó helyre kerültek ezek a projektek.”

Szerdán már a Váci Földváry Károly Általános Iskolában beszélt Rétvári Bence, ahol a nyílászárók egy része lett kicserélve és jelenleg zajlik a mosdók felújítása is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments