Környezetbarát fűtési rendszer a Radnótiban

A veszélyhelyzet miatti előírások és a diákok, pedagógusok egészségének védelme érdekében hétfőn délelőtt a Radnóti iskola kapujánál tartottak ismertetőt az intézmény átalakított fűtési rendszeréről – írja a vac.hu.

Matkovich Ilona az előzményeket felidézve elmondta, még tavaly jelezte a Váci Tankerület, hogy szándéka szerint a Radnóti iskola elavult, földgáz üzemű kazánrendszerét távhőszolgáltatással szeretné lecseréltetni.Bár nem a váci önkormányzat az intézmény fenntartója, de tulajdonosként természetesen a képviselők mindent megtesznek, hogy gyermekeink és pedagógusaink minél komfortosabb körülmények között tölthessék el tanulással, tanítással napjaik jórészét” – emelte ki a polgármester. Mint elmondta: a képviselőtestület vita nélkül, egyhangú szavazással hagyta jóvá a háromoldalú megállapodást, és mivel a tankerület jelezte, hogy a hálózatfejlesztési hozzájárulás csupán egyötödét tudja kifizetni, az önkormányzat 20%-ra mérsékelte ezt az összeget.

Inotay Gergely ezután a városvezetés nevében üdvözölte, hogy egy ilyen fejlesztéssel tudott a váci önkormányzat és a város cége segíteni a nemrég 40. születésnapját ünneplő tanintézmény minden diákjának és dolgozójának. Az alpolgármester rámutatott: mivel már a fűtési szezon kezdetétől működik a rendszer, elmondható, hogy a fejlesztés komoly megtakarítást jelent az iskola fenntartójának. Végül köszönetét fejezte ki a Váci Távhő segítőkészségéért, a kivitelezők munkájáért.

A beruházás műszaki részleteit Völgyesi Viktor, a Váci Távhő Kft. ügyvezetője ismertette. Mint megtudtuk, az említett tankerületi megkeresés után a cég felmérte a fejlesztés lehetőségeit. Egy tanulmányterv megállapította, hogy az iskolától 200 méterre lévő Újhegyi úti kazánház biztosítani tudja az iskola távhőellátását is. Ezt követően az átláthatóság érdekében természetesen nyílt pályáztatás után megtörtént a kivitelező kiválasztása is. Az elavult kazánok feladatát új hőközpont látja el. Ennek károsanyag kibocsátása nincs, a fűtési szezonban már biztosítani tudják a szükséges hőmennyiséget. A beruházás összköltsége mintegy 60 millió forint volt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments