Már csak a kedvezőbb gólkülönbség választja el a Váciakat a kiesőzónától

Újabb hazai vereség a Vác Városi Stadionban. Városunk focistái ezúttal egy meccsvégi kapott gól következtében szenvedtek el egy 2-1-es vereséget a Monor ellen, így pedig már csak a kedvezőbb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy nem a kiesőzónában foglalnak helyet.

A több, bizalomgerjesztő eredmény ellenére vereséggel kezdte meg a 2022-es esztendőt a Vác FC. Az idényvégi feljutás megalapozott reményével pályára lépő Makó FC volt az ellenfél, akik a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet arattak. Így a váci vezetés a felkészülés eredményeit védve akár még hivatkozhatott volna arra is, hogy a balszerencsés sorsolás okolható a rossz évkezdésért. A soron következő Monor elleni találkozó esetében azonban már kicsit más a helyzet, hiszen egy középmezőnybeli ellenfélt fogadhattak, akik ellen már reális esélyük volt a pontszerzésre. Csank János szakmai igazgató is úgy fogalmazott a bajnokit megelőzően, hogy jelenleg a 2021 év végi jó, értékes pontokat eredményező forma megtalálása a cél.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„A cél mindenképpen az, hogy stabilakká váljunk, legalább annyira, mint az őszi szezon utolsó felében, és bízom benne, hogy hamarosan kiegyenesedünk. A Monor relatíve fiatalodott a télen, de többen komoly NB II-es múlttal rendelkeznek soraikban. Mozgékony, sokat futó csapat, felszabadult futballt játszanak, így nem lesz könnyű dolgunk” – nyilatkozta a szakember a csapat honlapjának.

A kezdősípszót követően úgy tűnt valóban beérett a téli szünet kemény edzésmunkája. Aktívabban és veszélyesebben kezdték meg a mérkőzést a váciak ellenfelüknél, ami egy korai, de sajnos kihagyott Mertse Ábel ziccerben is megmutatkozott. De az izgalmas kezdés után egy meglehetősen eseménytelen első félidőt kellett végignéznie annak a megközelítőleg 100 szimpatizánsnak, akik kilátogattak a stadionba.

De ez alkalommal megérte kivárni a folytatást. Már a második játékrész legelején, a 47. percben Mertse a bal szélen végigfutva középre adta a labdát, ahol Tóth Milán szépen érkezett és 7 méterről a rövid sarokba lőtt, ezzel megszerezve a vezetést. Sajnos ezután megváltozott a játék képe, a monoriak átvették az irányítást és egyre többször jutottak el a kapunkig. De egészen a találkozó végéig sikerült tartani az eredményt. A 87. percben azonban egy hazai védőnkről lepattant labdát Szabó Zsombor a kapuba kapart, ezzel megszerezve a monoriak egyenlítő találatát. A hosszabbításban aztán jött a hidegzuhany: egy nagy bedobás érkezett jobb oldalról, amelyet Nagy Tibor továbbcsúsztatott, a 11-es pont környékén elhelyezkedő Barthel Gábor pedig kapura fordult és 6 méteres lövése utat talált a váci lábak között a jobb alsó sarokba. Három pont helyett így végül egyet se szerzett a váci legénység.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Az évkezdő tripla hazai bajnoki utolsó felvonására február 27-én kerül sor. Délután kettőkor az élvonalbeli Paks második csapata látogat a váci stadionba. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments