Megnyílt a hulladékudvar: hamarosan megszűnnek a szelektív szigetek

A mostani városvezetés választási programjában szerepelt, hogy megvalósítják az oly régóta várt hulladékudvart Vácon. Matkovich Ilona polgármester a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: fontos volt számukra, hogy gondoskodjanak arról, hogy a különböző hulladék fajtáknak legyen egy leadó helye a városban. Az eseményen Kiss Zsolt alpolgármester is jelen volt, aki a szolgáltatóval lefolytatta a tárgyalásokat a város részéről.

„Időközben közszolgáltató váltás történt, most már nem az önkormányzat látja el a hulladékgazdálkodási feladatokat, viszont együttműködtünk az új szolgáltatóval, olyan módon, hogy a területet mi biztosítottuk ingyenesen és segítettük a hulladékudvar kialakítását, melyet ők üzemeltetnek” – mondta. Hozzátette: reméli, hogy ez sokban megoldja az itt lakók problémáját és tisztább lesz a város.

Feigli Ferenc, a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft ügyvezetője arról beszélt, hogy a hulladékudvar azt az uniós elvárási célt szolgálja, hogy minél jobban hasznosuljon a begyűjtött szemét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

„A hulladékudvar megnyitását követően rövid időtartamon belül begyűjtésre kerülnek a szelektív edények, hiszen eddig is a hulladékgazdálkodási törvény azt mondta ki, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, gyűjtőjáratos formában valósuljon meg. A közterületeken pedig csak és kizárólag az üveggyűjtő edények maradhatnak meg. Én azt gondolom, hogy ezzel lényegesen tisztább képet ad majd a város. A lakosságnak pedig lehetősége lesz arra, hogy a többletként keletkező hulladékát a hulladékudvarba behozhassa” – mondta.

Elhangzott az is, hogy az éves lomtalanítás, mint lehetőség továbbra is megmarad. Ezt azonban már egész évben igénybe lehet venni. A hulladékudvar szolgáltatását a DTkH szolgáltatási területén élők is igénybe vehetik, így a környező települések lakói is ide hozhatják elektronikai, építési és egyéb „szemetüket”, de csak meghatározott mennyiségben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Egy kérdésre válaszolva az ügyvezető elmondta: a szelektíves zsákokat a jövőben a társasházak kukái mellől is elszállítják majd az adott héten, két alkalommal is. Elmondta azt is, hogy azért kapott mindenki a csekk mellé matricát, hogy azok felkerüljenek a szemetesekre, még a többlakásos házak közösségi edényzeteire is, mert ezzel szeretnék megnézni azt, hogy például az adott lakótelepen elég kuka van-e kint és ha szükséges vagy bővítik azok mennyiségét, vagy többszöri szállítást iktatnak be.

A hulladékudvar a Deákvári fasor 2. szám alatt, külön bejáratról közelíthető meg.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments