Megvan kikre szavazhatunk április 3-án

Hét jelöltet vettek nyilvántartásba a Pest megyei 4. számú választókerületben. Ennyi opciója lesz április 3-án a szavazóurnák elé járuló választópolgároknak, ezek közül az indulók közül fog kiderülni, hogy ki képviseli majd térségünket a magyar országgyűlésben.

Február 12-én vette kezdetét a kampányidőszak, ami alatt a különböző pártszínekben vagy függetlenül induló jelöltek megkezdték a jelöltségükhöz szükséges 500 ajánlás összegyűjtését a választóktól. Ez a választókerület két legfőbb esélyesének, a Fidesz-KDNP jelöltjének Rétvári Bencének, illetve az Egységben Magyarországért aspiránsának, Inotay Gergelynek nem okozott problémát, ők pár óra leforgása alatt összeszedték a szükséges aláírásoknak a többszörösét. Több idő szükségeltetett azonban a többi politikusnak és politikai közösségnek. Viszont a várakozásoknak megfelelően harmadikként, a Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló dr. Páli Jenő adta le ajánlóíveit, az ő indulását február 22-én vette jogerősen nyilvántartásba a választási bizottság. A többieknek még február 25-én, 16 óráig volt idejük megszerezni az ajánlásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Ezt az akadályt pedig további négy főnek sikerült leküzdenie. A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint nyilvántartásba vették a Munkáspárt és az ISZOMM színeiben Simon József Ferenc, a Normális Élet Pártja képviseletében Pintér László, a Megoldás Mozgalomtól Mantzourakis Sarantis, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjének Korga Gergelynek az indulását.

A Pest Megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság a választási eljárásról szóló törvény alapján a sorsolás eredményeként a jelöltek sorrendjét az alábbiakban határozza meg:

  1. Dr. Páli Jenő
  2. Inotay Gergely Ábel
  3. Pintér László
  4. Simon József Ferenc
  5. Mantzourakis Sarantis
  6. Dr. Rétvári Bence Máté
  7. Korga Gergely ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments