Megvannak a 2021/2022-es Zöld Megoldás-pályázat nyertesei

A Duna-Dráva Cement Kft. évtizedek óta elkötelezett híve és fő támogatója a természeti értékek védelmének, és egy fenntarthatóbb életforma kialakításának. A vállalat több mint egy évtizede támogatja a környezettudatos kezdeményezések megvalósulását a Zöld Megoldás-pályázat keretében. 2022-ben további 7 projekttel növelik a támogatottak számát – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A Beremendi Cementgyár környezetében élő közösségek zöld kezdeményezéseit ebben az évben 3 millió forinttal, a pécsi kisrégió pályázóját pedig 1,5 millió forinttal támogatja a DDC. A Váci Cementgyár térségéből beérkezett nyertes pályázatok megvalósulásához közel 3 millió forinttal járul hozzá az építőanyag-ipari vállalat.

A Bírálóbizottságoknak 2022-ben összesen 19 pályamunka közül kellett kiválasztania a legjobbakat. Azokat, akik újszerű ötletekkel, a fenntarthatóságot és környezettudatosságot megcélozva készítették el a pályázatukat.

Ismerkedés a természettel

A Kisvác-Középvárosi Óvoda egy külső interaktív foglalkozó sarok létrehozását tűzte ki célul. Egy olyan helyszínt, ahol az óvodába járó gyermekek megtanulhatják, hogyan védjék a környezetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola és az Azonos Esélyekért Alapítvány szervezésében megálmodott „Napozzunk” projekt célja az intézményben működő napelemes rendszer fizikai bemutatása, a gyakorlati hasznosulás ismertetése a gyerekekkel és szüleikkel egyaránt.

„Csend a zajban”. A Váci Juhász Gyula Általános Iskola ezzel a projekttel indult és nyert a pályázaton. Céljuk egy kiskert létrehozása, amely nem csupán veteményesként szolgálna, hanem az iskolába járó minden kisiskolás megismerheti és megfigyelheti, gondozhatja a növényeket, ezáltal növelve a felelősségvállalás készségét.

A baranyai régióban a DDC a Déli ASzC Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Nagyharsányi Óvoda, a Szavai Óvoda és az Orfűi Fekete István Óvoda és Konyha elképzeléseit támogatja.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt évek során eddig összesen 53 projekt valósult meg mintegy 74 millió forintból. Az idén megvalósuló 7 pályázattal pedig tovább növelik a támogatottak számát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments