Névadományozási Munkacsoport: Dr. Kenéz Zoltán nevét fogja viselni a Váci Idősek Otthona és Klubja

Több közterület vagy intézmény elnevezéséről tárgyalt, valamint döntött a városi Névadományozási Munkacsoport. A múlt hét pénteken összeült testület elé olyan javaslatok is kerültek, amik meghatározóak voltak az elmúlt időszak közbeszédében és régóta húzódó hiányosságokat orvosolhatnak.

Azonban mielőtt hozzáláttak volna az előterjesztések megvitatásához, az ülésen mindenek előtt egy új tagot választottak meg, Tótváradi-Nagy Bence személyében. Míg az ülés elnöke Cservenák Péter, a Váci Városvédők és Városszépítők Egyesületének vezetője lett.

Először két lakossági javaslat alapján a munkacsoport támogatta, hogy a Törökhegyen kialakult új utcákat, illeszkedve az ottani nevekhez Mandula (367/15 hrsz.) és Íjász (5952/12) utcának nevezzék el. A területek elnevezéséről még a szakbizottságnak, majd a testületnek is döntenie kell, de azok csak a parlamenti választások után léphetnek életbe.

Az érdekesebb felvetések csak ezután következtek. Megvitatták, de egyelőre elnapolták azt a javaslatot, hogy a Vácon született Jancsó Miklósról közterületet nevezzenek el. Egyhangúlag támogatták viszont az új intézményvezető azon javaslatát, hogy a város méltán híres, egykori orvosának, Dr. Kenéz Zoltánnak a nevét viselje a Váci Idősek Otthona és Klubja.

Az ülésen természetesen szót ejtettek az utóbbi hetekben sok vitát kiváltó előterjesztésről is, mely során Regőczi István atyáról neveznének el egy utcát vagy teret. Több ötlet is felmerült a beszélgetés során azzal kapcsolatban, hogy melyik közterület lenne a legalkalmasabb erre a célra, a végleges döntést azonban még nem hozták meg, várhatóan erre a következő ülésen fog sor kerülni. (Forrás: vac.hu)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments