Női kézilabda Európa-liga: megvan az első váci győzelem

Hajrájához érkezett az idei női kézilabda Európa Liga csoportköre, ahol Vác női kézilabdacsapata az eddig szintén csak őket legyőző Chambray Touraine-t fogadta. Itt pedig a korábbi eredményhez hasonlóan, ezúttal is a hazai alakulat került ki győztesen, most 35-29 arányban.

A Váci NKSE az eddigi négyből négy veresége után már elmondható, hogy nem lesz érdekelt az Európa-liga negyeddöntőjében. Kéziseink számára tehát nem volt egy sikertörténet a nemzetközi kupasorozat idei kiírása, de annyi mindenféleképpen elmondható, hogy az alapvetően fiatalokból álló keret értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb és eldicsekedhetnek azzal, hogy ők európai szinten is megmérettették már magukat. De természetesen a céljuk nem pusztán ennyi volt. Tudták, hogy igazán szép emlékként akkor tudnak majd visszatekinteni erre az időszakra, ha pontot is sikerül szerezniük. Erre talán az utolsó és az eddigi legnagyobb esélyük a hétvégén adódott, amikor a francia Chambray Touraine csapatát fogadták hazai pályán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ennek a sikernek a reménye pedig látszólag fel is tüzelte a váci lányokat. Jól indított a VNKSE és elhúzott 4-1-re. Bár jellemzően heteseknek köszönhetően hamar megfordította az állást az ellenfél, a jó kezdés akkor is egy kellő löketet adott a találkozó hátralevő részére. A szép kapusvédések ellenére sok gól esett, a csapatok „csomagokban” találtak a kapuba: hol itt, hol ott sorjázott zsinórban 3-4 találat. A félidő végén szerencsére a mieink tudtak rátenni még egy lapáttal és Kácsor Gréta hálózörgetésével négy találatnyi előnnyel mehetettek pihenni.

Hasonlóan, azaz egy újabb Kácsor-góllal indult a folytatás és a 39. percben már féltucatnyi volt a váci fór. Ezt sajnos több ziccerrontás és egy kihagyott büntető miatt nem sikerült tovább növelni, sőt csökkent a különbség. A véghajrában letámadtak a franciák, hátha sikerül labdákat szerezni, vagy elrontják a hazaiak a lehetőségeiket. Mivel ezt a szívességet a mieink nem tették meg, a szükséges különbséget megduplázva, 35-29 arányban egy szép győzelmet arattak Ottó Katalin vezetőedző tanítványai.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az utolsó körben, február 20-án vasárnap délután négykor a román Valcea érkezik Vácra. Előtte azonban február 17-én csütörtökön este hatkor a mieinknek nagyon fontos bajnokija lesz az angyalföldi Vasas-csarnokban az MTK vendégeként. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments