Női kézilabda Európa-liga: nem sikerült elmozdulni a csoport utolsó helyéről

Lejátszotta szezonbeli utolsó Európa-liga találkozóját is Vác női kézilabdacsapata vasárnap. Azonban csapatunk hazai pályán 31-30-ra kikapott a román Ramnicu Valcea együttesétől, így csoportja utolsó helyezettjeként zárta idei szereplését.

Az áhított első győzelem megvan, már csak a csoport utolsó helyéről kellene elmozdulni ahhoz, hogy igazán rossz érzések nélkül tudhassuk magunk mögött ezt az időszakot – gondolhatták a Váci NKSE játékosai, miközben készültek szezonbeli utolsó Európa-liga találkozójukra. A harmadik hely megszerzéséhez azonban a Ramnicu Valcea csapatának a képében egy olyan leküzdendő akadályon kellett magukat átküzdeni, ami az első mérkőzés ismeretében igencsak nehéz feladatnak ígérkezett. A januári ütközet alkalmával 10 gólos győzelmet aratott a román hölgykoszorú, de a legutóbbi és a mostani meccs között az volt a nem elhanyagolható különbség, hogy csak a váciak számára volt komolyabb tétje az eredménynek, hiszen a vendégek már biztosították helyüket a legjobb nyolc között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

A két csapat romániai mérkőzésén 22 perc alatt tízgólos előnyt dolgozott ki a Valcea, ezúttal viszont sokkal jobban kezdett a Vác, összeszedettebben kézilabdázott és a tizedik percben 7-4-re vezetett. A megsüvegelendő hazai teljesítményhez pedig nagyban hozzájárult a mindvégig kitartóan szurkoló és szép számban megjelent közönség is. Azonban minden hazai találat után villámgyors román ellenakció és gól következett, így a váciak nem tudtak ellépni, sőt a 21. percben egyenlítettek a vendégek.

„A visszarendeződésnél semmi fontosabb nem lehet!”  mondta az időkérésnél Ottó Katalin vezetőedző. Játékosai igyekeztek betartani az utasítását, ennek köszönhetően a szünetben is vezettek.

A második félidőt is remekül kezdte a magyar együttes (20-16), de a Valcea gyors ellentámadásait ekkor sem sikerült megfékeznie, így a románok egy 8-2-es sorozattal fordítottak és a 43. percben első alkalommal vezettek. Leszakítani azonban nem tudták ellenfelüket, amely egy újabb időkérést követően megint lendületbe jött. Felváltva születtek a gólok, az utolsó percben a hazaiak az egyenlítésért támadtak, de két másodperccel a vége előtt Hámori Konszuéla lövését kivédte a kapus, így a váciak egy győzelemmel és öt vereséggel zárták szereplésüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Miki 60 – Nagy nyolcas kör – támogatásgyűjtő evezés

A VNKSE következő tétmérkőzése ugyancsak a váci sportcsarnokban lesz: február 25-én pénteken este hattól a Dunaújváros lesz az ellenfél. (Forrás: MTI, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments