Női kézilabda Európa-liga: szégyenteljes vereség Dániában

Bár az első találkozó alkalmával csak minimális volt a különbség, a szombat esti dániai „visszavágón” esélye sem volt városunk női kézilabdacsapatának a Viborg ellen. Az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában 42-21 arányú vereséget szenvedett csapatunk.

A legutóbbi kiegyenlített és váci szempontból magabiztos játékot hozó Viborg elleni Európa-liga találkozó után joggal készülhetett bizakodva első pontjának vagy pontjainak a megszerzésére a Váci NKSE csapata. Nagy szükségük lett volna egy újabb meggyőző teljesítményre, hiszen hiába játszottak több szoros mérkőzést, eddig mindenki leverte őket a csoportjukban. Ottó Katalin vezetőedző is a január végi Vácon szerzett tapasztalatokra hivatkozott a dánok elleni második megmérettetést megelőzően. Mint mondta: „Hazai pályán nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani ellenük, szeretnénk most ez idegenben is összehozni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Az első 10-12 percben méltó ellenfélnek is mutatkozott városunk küldöttsége. Ebben a korai szakaszban még felváltva érkeztek a találatok, úgy tűnt ebből az összecsapásból bármi lehet. Azonban innentől, akárcsak Franciaországban vagy Romániában, elfogyott a vendég támadásokból a lendület, míg a védekezés fokozatosan szétesett. Csak kényszerlövésekkel tudtak próbálkozni a váciak, amiket a hazai kapus rendre védeni tudott, az ezekből kialakuló kontrákat pedig nem sikerült megállítani. Ennek következtében már az első játékrészben jelentősen, 9 góllal elhúzott az ellenfél.

A folytatás viszont még ennél is rosszabbul alakult. Folyamatosan egyre nagyobb volt a különbség a csapatok között játékban, hozzáállásban és az eredményben is. A dánok kétszer annyi gólt dobtak és a 11 gólig jutó Kristina Jörgensen vezérletével magabiztosan kézilabdáztak. Ahogy telt az idő a VNKSE szinte semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani, Ballai Borbála volt mindössze az, aki időnként egy kis reménysugarat adott és próbálta menteni a menthetőt, de az ő 5 találata már nem tudott sokat segíteni. 21 gólt szereztek végül, ami pontosan megegyezik azzal a számmal is, amennyi a különbség volt a hazai termeléshez képest.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A váciakra a héten két megmérettetés vár. Előbb szerdán este hatkor a bajnoki pontokért az érdiek, vasárnap délután kettőkor a nemzetközi kupaporondon a francia Chambray játszik a váci sportcsarnokban. (Forrás: vac.hu, MTI, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments