Párbeszéd, sötétben

Csoóri Sándor, a 20. század egyik legnagyobb magyar költő óriása, géniusza volt. Meghatározó alakja, művészete számtalan kortárs művészt inspirált az elmúlt idők folyamán. Ha azt kutatjuk, mi lehet az oka, hogy gyermekektől kezdve a felnőtteken át, a kortárs irodalom, a zenekultúra képviselői, formálói inspirálódnak Csoóri kortalan művészete előtt, a választ talán elsősorban emberközeli nyelvezetében, tartásában, megejtő őszinteségében, líraiságában találjuk – Dobóczki Judit írása.

Kiss Flórát, Vecsei H. Miklóst és alkotótársaikat többek között a költő kultúrához, hagyományokhoz való hozzáállása inspirálta. Csoóri verseinek, prózáinak esszenciáját összegyúrták saját lelkük misztériumával, így született meg a Párbeszéd, sötétben. Egy koncert irodalmi köntösben, melyet a közönség március 25-én láthat Vácott a Tavaszi Fesztivál keretében a Madách Imre Művelődési Központban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Egy irodalmi koncertszínház, mely a lélek és szellem egy órás utazására invitálja közönségét. A zene, a prózák és a versek hömpölygő folyamban követik egymást, közbeékelt történetekkel, filozofikus gondolatokkal, melyek a költő életére utalnak vissza. Az ő szellemét tartják életben.

12 dal került ki az alkotók műhelyéből, melyek ugyan a versek nyomán készültek, de fontos szempont volt, hogy ezek túlmutatva a verseken olyan dalok legyenek, melyek akár egy zenei fesztivál színpadán is megállják a helyüket. A közönség nem feltétlenül az irodalmat szakértően ismerő és értő lélek, hanem bárki, aki szívesen nyílik meg az új élménynek.

Vecsei H. Miklós a dramaturgia szálait szőtte, fűzte egybe, Kiss Flóra pedig dalszerzőként is részt vett az alkotómunkában. Novai Gábor, Mihalik Ábel, Ratkóczi Huba, Paczári Viktor és Frimmel Jakab neve teszi teljessé a közreműködők névsorát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Március 25-én, este 19 órakor nincs más teendőjük, mint kinyitni a szívüket legalább 60 perc elejéig és engedni, hogy táptalajra leljenek benne új gondolatok, remények. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments