Pest megyében 25 helyi projekt kap támogatást a Tescótól

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában többek között elsősegélynyújtó oktatáshoz szükséges informatikai eszközök beszerzését, vízi sportok népszerűsítéséhez szükséges eszközök vásárlását, olvasópontok létrehozását, a kulturális turizmus népszerűsítését, családi faültetést, valamint kisiskolás gyermekek tanulmányi eredményét javító Sátor Suli program megvalósulását is támogatja Pest megyében – olvasható az üzletlánc sajtóközleményében.

A helyi vásárlók a legtöbb voksot Kutyával az Emberért Alapítvány kutyaterápiás foglalkozáshoz szükséges gyógypedagógiai eszközök beszerzését célzó pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához. Az „Ön választ, mi segítünk” tizedik fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal járul hozzá 176 nyertes projekt megvalósításához.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Pest megyében 25 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 17. és február 13. között, a legtöbb zsetont pedig a vecsési Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például elsősegélynyújtó tanfolyamokhoz szükséges informatikai fejlesztés, családok számára megtartott ingyenes, a vízi sportokat népszerűsítő program, egyetemisták és középiskolás gyerekek által mentorált általános iskolás gyerekek tanulmányainak javítását célzó projekt, többféle stílusban kialakított olvasópontok, családok számára hűsítő árnyékot és finom gyümölcsöt adó facsemeték ültetése vagy autista és fogyatékossággal élő gyermekeket támogató programok is megvalósulhatnak a régióban.

Vácról ilyen módon nyertes pályázatot adott le „újraélesztés-oktatás a mentőmotorosokkal” ötletével a Magyar Mentőmotor Alapítvány, iskolafelújítási célzattal a Juhász Gyula Általános Iskola, valamint a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ is, akik sporteszközöket és játékszereket szereznének be halmozottan hátrányos helyzetű gyermek számára.

„A Tescónál szeretnénk minél többet visszaadni azoknak a közösségeknek, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért is támogatjuk elkötelezetten a helyi jó ügyeket. Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programmal azokat a helyi szervezeteket segítjük, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek a környéken élők számára fontos fejlesztő projektek megvalósításához. Az eddigi tíz fordulóban a vásárlók közel 23,5 millió szavazatot adtak le mintegy 1400 pályázatra, a közösségek pedig közel 365 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére. Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre támogathatunk egyedi és igazán hasznos programokat, köztük egyre több olyat, amely társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseinkkel is összhangban van” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

A tizedik fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments