Tedd amiben hiszel, de legyen B terved is, ha újra kell kezdened

Jött egy futár és kezembe nyomott egy könyvet. De én nem rendeltem, kezdtem el mondani, mire ő rámutatott a szövegre, hogy tiszteletpéldány. Maga író? Kérdezte jól végigmérve. Miért, annyira elvontnak, tűnök ma reggel? – kérdeztem vissza nevetve és már mentem is vissza a házba a havas úton. Közben valahogy sikerült burkolataitól megfosztani és egy csodálatos nagyméretű keménykötésű könyv villant elém, aminek a fedelén egy farkas nézett vissza a sötétzöld borítóról.

„TERMÉSZET_VÉDELEM_ITTHON” olvasom a fonetikusan írott címet és ott a hidegben azonmód el is kezdtem átlapozni. Egész biztos írnak valamit a kerecsensólyomról is, mondogattam, miközben a kígyók, farkasok és az aranysakál után eljutottam a kékvércséig. Aztán az újabb főcímet, „Zuhanórepülők” olvastam és tudtam, hogy ez a kerecsen lesz. De hülye vagyok, kaptam a fejemhez, hát ezt a címet a múlt évben én ajánlottam a riportok során az írónak, aki ezek szerint ezt a könyvet írta meg belőle. Teljesen megfeledkeztem róla a nagy rohanásban. És csakugyan, ahogy olvasom a vaskos könyv színes lapjait az én történetem bontakozik ki a kerecsensólyom védelem helyzetéről és egy fióka megmentéséről. A képek művésziek, és Winkler széljegyzeteivel, grafikáival szellemesek. Mire végére értem, észre sem vettem, hogy közben kitisztult az ég és tündöklik a hó a lépcső mellett, amin ülve bújtam a könyvet. Érdekes érzés amikor az ember önmagáról olvas egy könyvben és mint mérföldkőbe kapaszkodik.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments