Új készítmény, új eljárás a kedvencek egészségéért

A közelmúltban piacra került egy új készítmény, ami nagyban megkönnyítheti és hatékonyabbá teheti a macskáknál a féreghajtást és a külső élősködők elleni védekezést.

„Újdonságként ajánlom a macskatartók figyelmébe, hogy most már létezik egy olyan cseppentős készítmény, amely valóban teljes értékű féreghajtó és emellett teljes értékű külső élősködők elleni védettséget is tud biztosítani, eddig nagyon kedvezőek a tapasztalatok az alkalmazásával” – újságolta dr. Balogh Béla, a Kedvenc Állategészségügyi Központ tulajdonosa, vezetője. A szakember megemlítette: ugyan tavaly év végén jelent meg a termék, de gyakorlatilag mivel a kullancsszezon igazából idejekorán újra kezdődik a mostani enyhébb időjárással, már érdemes alkalmazni a készítményt.

„Bizony, már nagy mennyiségben megjelentek a kullancsok, úgyhogy gyakorlatilag érdemes védekezni. Ugyanis a csupán néhány hétbe sűrűsödött igazán hűvös idő csak még kiéhezettebbé tette őket, arra nem lehet számítani, hogy a számuk csökkent volna, mert nem volt túl kemény ez a tél. Viszont az enyhülés okán ilyenkor újult erővel és sokkal nagyobb vehemenciával próbálnak zsákmányeledel gazdaállatot szerezni ezek az élősködők” – hangsúlyozta dr. Balogh Béla.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Több mint 250 ezer ember küzd demenciával Magyarországon - Egyedülálló képzéssel segíti a betegeket ápolók munkáját a Johannita Segítő Szolgálat

A készítmény kullancs- és bolhaellenes összetevője havi adagolást igényel, a hatóanyag ugyanakkor olyan összetételű, hogy alkalmazásával a bélférgességet is teljes mértékben száműzni lehet. Az is fontos, hogy a cicák számára stresszmentesnek számító nyak- illetve tarkótájék közeli bőrre csöppentéssel lehet bejuttatni a szert. Ez pedig sokkal inkább megoldható akár otthon is, mint a tablettás kezelés.

„Az eddigi, tablettás készítmények beadása a legtöbb gazdi számára komoly kihívást jelent, hiszen a cicák nagyon hevesen tudnak tiltakozni, ráadásul mivel nagyon jó az ízérzékelésük, ezáltal általában az ételbe keverés sem igen szokott beválni. Tehát ez a módszer nagyon nehézkes tud lenni otthon, ezt a gondot is hivatott megoldani az új készítmény. Ez tulajdonképpen minden olyan macskánál könnyen alkalmazható, akit a gazdi kézbe tud venni, tehát kellően kezes a simogatáshoz, az ilyen kedvencek esetében biztosan sikerül az alkalmazás otthon is” – emelte még ki az új készítmény előnyeként dr. Balogh Béla.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Népszerű rovatunk előző cikkében jeleztük: a Kedvenc Állategészségügyi Központ felkészült, hogy – országosan is kevés rendelőhöz hasonlóan – saját vérterápiás kezelési lehetőséggel bővítse profilját. Most pedig már arról számolhatunk be, hogy a kezelésekhez szükséges modern eszköz megérkezett a központba, sőt, egy kezelést már el is végeztek vele egy sérült kutyuson, az állat jelenleg már javában lábadozik.

Dr. Balogh Béla emlékeztetett: az eszköz és a beavatkozás lényege az, hogy ezzel az úgynevezett saját vér terápiás prp-eljárással leginkább a friss sérülések esetében várható gyorsabb gyógyulás, mind izomsérülések esetén, mind szalagsérüléseknél, vagy pedig esetleg kezdődő ízületi gyulladásoknál érhető el elsősorban a javulás, de idült esetben is szokott javítani az állapoton a modern eljárás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments