Váci lányok a Fővárosi Nagycirkusz porondján

Két váci tornászlány is bejutott az I. Légtorna Fesztivál selejtezőkörébe. Így a fiatalok lehetőséget kaptak arra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján bizonyíthassanak és a döntőbe jutásért mutassák be koreográfiájukat a zsűri előtt.

Anna és Hanna tavaly augusztusban ismerkedett meg légtornászás alapjaival. Heti egy alkalommal kezdtek el járni a váci FehAir Aerial&Circus Team csoportos óráira, amik során egyből bele is szerettek ebbe a különleges sportágba. Bár ez elsőre úgy tűnhet kevés egy versenyzői szint eléréséhez, a két 9 éves kislány elhivatottsága ezt kompenzálni tudta. A sportcsapat vezetői még decemberben hívták fel többek között az ő figyelmüket is egy nem mindennapi lehetőségre, illetve kihívásra. Az I. Légtorna Fesztivál keretein belül a résztvevők esélyt kaphatnak akár arra is, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján mutathassák meg tehetségüket. A két lány pedig úgy gondolta, hogy szeretnék megpróbálni és január 4-én el is kezdték a felkészülést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Már az elején elmondtuk a lányoknak és a szülőknek, hogy ez egy nagyon nagy kihívás számunkra is, hiszen ezen a versenyen nincsenek kategóriák, nem számít, hogy amatőr, profi, kezdő, haladó, hobby sportoló, artista stb… itt minden induló egy mezőnyben méretteti meg magát – írták facebook bejegyzésükben a lányokat felkészítő edzők. – Egy hónap állt rendelkezésünkre, hogy kezdőként, szinte teljesen a nulláról egy számukra ismeretlen eszközön megtanítsunk nekik egy koreográfiát, amit február 8-án fel kellett venni és a zsűriknek elküldeni.”

Tudták, hogy a profi/haladó sportolókkal nehéz lesz felvenni a versenyt kezdőként. Éppen ezért megbeszélték, hogy nem úgy állnak hozzá a felkészüléshez, mintha egy versenyre készülnének, „csak” azt szerették volna elérni, hogy legyen a lányoknak egy szép koreográfiájuk, amiről a bírók úgy gondolhatják, érdemes arra, hogy a nagy színpadon is bemutassák. A két kislány pedig megcsinálta a lehetetlent: sikerült magukat kvalifikálni és egy hónap múlva, március 19-én a cirkuszban lesz jelenésük!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

„Arra gondolni se mertünk mi lesz ha esetleg bejutnak a döntőbe stb… és most sem. Az már csak hab a tortán. Most minden edzés alkalmával arra törekszünk, hogy a koreográfiájukat a legtökéletesebb szintre emeljük és a cirkuszban mindenki tátott szájjal nézze Őket. Az elmúlt 1,5 hónapban volt minden: sírás, nevetés, de ami a legfontosabb, hogy ilyen kitartással az életben bármit el lehet érni. Amit a lányok véghez vittek fantasztikus” – büszkélkedtek a felkészítőik.

Még pár hét kihívásokkal teli munka vár a kis váci csapatra. Több apró hibát kell még csiszolni, hogy az előadásuk igazi cirkuszi mutatvány legyen, de mint írták: „most már semmi kétség sincs bennünk, hogy erre a lányok képesek! Bizonyították, hogy bármit el tudnak érni.” (Forrás: FehAir Aerial&Circus Team facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments