VÁLASZTÁS 2022: A két legesélyesebb jelölt pár óra alatt összegyűjtötte az aláírásokat

Kezdetét vette az áprilisi országgyűlési választásokat megelőző hivatalos kampányidőszak. Február 12-én a különböző pártszínekben vagy függetlenül induló jelöltek megkezdték és többen pár óra alatt össze is gyűjtötték a jelöltségükhöz szükséges 500 ajánlást a választóktól.

Térségünkben, a Pest megye 04-es választókerületben a két legfőbb esélyes, a Fidesz-KDNP jelöltje Rétvári Bence és az Egységben Magyarországért aspiránsa, Inotay Gergely. Ők egymással versengve, a kerület több pontján is hozzáláttak az aláírások összeszedéséhez, ami még aznap, nem sokkal az indulás után egyből sikerrel is zárult mindkettejük számára. Délután már a kormánypárti és az ellenzéki politikus is az ajánlóívekkel a kezében osztott meg képet a saját közösségi oldalán. Mint ahogy Inotay Gergely hozzá is fűzte: ez az eredmény az ő esetükben nem is volt kérdéses.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

„Nem az volt a kérdés, hogy sikerül-e összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánlásokat. Az már az indulás után nem sokkal összegyűlt. A kérdés az volt, hogy sikerül-e egy nap alatt bejárni a választókerületet, hogy minél többen élhessenek a változtatás lehetőségével. Nekünk sikerült.”

De vannak olyan jelöltek is, akiknek bár megvan minden esélyük arra, hogy felhalmozzák a szükséges mennyiségű ajánlást, azonban nem olyan egyértelmű a helyzetük, mint a két fő indulónak. Gondolhatunk itt például Páli Jenőre, a Mi Hazánk Mozgalomból, Korga Gergelyre, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártból vagy akár az újonnan induló Megoldás Mozgalom jelöltjére Mantzourakis Sarantisra. Közülük még senki se jelezte, hogy összegyűlt volna az 500 aláírás, így vélhetően ők továbbra is az indulásuk érdekében kampányolnak, amit február 25-ig folytathatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments