Városháza: a valóság a Radnóti buszmegállóról

Folytatja Vác régóta leromlott állapotú épületeinek a megújítását, illetve renoválását a városvezetés. Mint a város honlapján írják: a főtéri zöld ház, vagy éppen a Deákvári főtér buszmegállójának felújításával ők két év alatt elérték, hogy megújulnak az épületek.

Közel egy évtizede fokozatosan egyre romló állapotban van a Radnóti úti buszmegálló is, amelynek falai vizesednek, az épület több helyen beázik a tetőzet állapota miatt. Ezért a deákváriak már alig használhatják az eredeti funkcióra. Ezen problémák miatt terveket készített a városvezetés az egykor szebb napokat látott megálló megmentésére. Az egyik szerint a csak buszváró funkciót biztosító felújítás, mintegy 5 millióba, míg egy üzlethelyiséget is tartalmazó felújítás közel 18 millió forintba kerülne – írja a vac.hu.

„Mindezek alapján hazug mindazon állítás, amely szerint a megegyező tartalmú felújításra a város többszörös árat fizetett volna, mint amennyit fél évvel ezelőtt szánt rá. A műszaki tartalom teljesen más! Azon „hírportál”, amely az önkormányzatról és vezetőiről már többször állított valótlant, most ismét hazudik, amikor az állítja, hogy hatszoros ár lett megszavazva egy buszmegálló és egy 8 négyzetméteres üzlethelyiség felújítására. A város nevét használó Vác Online portál még a tervben szereplő üzlethelyiség nagyságát sem találta el

A Radnóti buszmegállóval kapcsolatos azon híresztelések is valótlanok, miszerint a buszmegálló állítólagos „áthelyezése” kapcsán túlárazás történt. Ez azért is nélkülöz mindenféle alapot, mert a kivitelezésre még pályáztatás sem volt, így nincs kivitelező, ezért – az állítással ellentétben – számlázott építési költség sincs” – fogalmaznak a település honlapján.

A városvezetés a választási kampányban is azt kéri a váciaktól, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, kellő fenntartással kezeljék a hisztériakeltő, politikát kiszolgáló oldalak tartalmát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments