Vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Vác FC

Az NB III-ban is újból megkezdődött a bajnoki pontvadászat: vasárnap a kiesés ellen harcoló váciak a dobogós helyezésen telelő makóiakat fogadták a Ligeti Stadionban. A tavaszi szezon nyitányán azonban nem termett sok babér a hazaiak számára, sima, háromgólos vereséggel folytatták küzdelmüket a bennmaradásért.

Véget ért a Vác FC téli felkészülési időszaka, amely során Csank János és stábja megpróbálta felkészíteni a csapatot a szezon hátralévő megpróbáltatásaira. Tudták ők is és a játékosok is, hogy nem lesz egyszerű dolguk a bennmaradás kivívásáért: a múlt esztendőt a még éppen nem kiesést jelentő 16. helyen zárták, a verseny pedig kiélezett a tabella ezen részén. Helyzetüket az se könnyíti meg, hogy a szünet alatt búcsút kellett inteniük a gárda egyik oszlopos tagjának, Halasi Péternek, aki Tiszakécskére igazolt. Helyére a harmadik vonal Nyugati csoportjában szereplő Mosonmagyaróvár 29 esztendős tartalék hálóőrét, Nacsa Pétert szerződtették, illetve még a 19 esztendős Héjjas Zsomborral erősítettek, aki ezelőtt a Törökszentmiklós középpályása volt. Így ezzel az új felállással készültek az első tavaszi ellenfelük, a Makói FC elleni összecsapásra, aki újoncként kiválóan szerepel a bajnokságban, az őszi 20 bajnokin 39 pontot szerzett, ezzel pedig a 3. helyen áll.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Tehát egy a feljutásért és egy a kiesés ellen küzdő csapat párharcával kezdődött meg Vácon az idény második fele. Ha valaki ebből azt a logikus következtetést vonta le, hogy ez nem volt a legjobb ómen városunk csapata számára, az valóban nem járt távol az igazságtól. Sajnos már a mérkőzés elején tisztán kivehetőek voltak az erőviszonyok, a vendégek sokkal harcosabban vetették bele magukat a küzdelembe, és az első negyedóra vége előtt egy gyors kontrából meg is szerezték a vezetést Zámbori Dániel révén. Bár hazai helyzetek is adódtak az első játékrészben, inkább a makóiak dominanciája érvényesült.

A folytatást azonban már határozottabban kezdték a váciak, Tóth Milán hamar helyzetbe is tudott kerülni, de 11 méteres lapos lövése centikkel mellé ment. A túloldalon a makóiak viszont sajnos nem hibáztak, Juhász Jónás elé került a labda, aki ugyancsak nagyjából 11 méterről már a kapuba tudott találni. Ezt követően nem sokkal, a 62. percben pedig végleg eldöntötték a 3 pont sorsát a vendégek: Babolek Zoltán nézte ki magának a rövid sarkot és szerezte meg csapata harmadik gólját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Az eddig begyűjtött 18 pontjával a Vác FC továbbra is a 16. helyen áll a 20 csapatos táblázaton, de már csak jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nem csúszott kieső pozícióba. Legközelebb ismét hazai környezetben próbálhatnak valamit szépíteni helyzetükön. A sorsolás szerint február 20-án vasárnap délután kettőkor a Monor látogat Vácra. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments