20 épületből álló lakópark épül a Gombási út mellett

Óriási átalakulás előtt áll a Gombási út melletti környék. A hajdani laktanya területén már elkezdődtek az odatervezett CBA logisztikai központjának az építési munkálatai, valamint a Szilvotrét Kft. is hozzálátott a hozzájuk tartozó 3,2 hektáron azokhoz földmunkákhoz, amikkel előkészítik új lakóparkjukat. A kerület forgalma így várhatóan jelentősen meg fog nőni, főleg, hogy egy M2-es lehajtó megépítését is meg szeretnék itt valósítani.

A közelben élők azonban rendre aggodalmukat fejezik ki a fejlesztésekkel kapcsolatban. A témában megszervezett lakóssági fórumon, valamint az internetes közösségi felületeken egyaránt nehezményezik többek között a korábbi zöld területek beépítését és a környék útjainak a leterhelését, ami adott esetben a közlekedés megnehezítésével, zajosabbá válásával is járhat. Ebben az alapból is vitás helyzetben kellett szembesülniük a lakosoknak azzal, hogy a Présház utcai lakóparkkal szemben elhelyezkedő mezőn a beruházó 24 új épület felépítését tervezi. Ez pedig azért jelent problémát, mivel az elképzelés meghaladja a helyi építési szabályzat szerint előírt maximum 20%-nyi beépíthető területet. Az érintettek így tájékoztatást kértek önkormányzati képviselőjüktől, Rozmaring Sándortól, aki fel is vette a kapcsolatot a beruházóval.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

„A jelenlegi önkormányzat nem támogatja a mezőgazdasági területek beépítését, azonban az előző városvezetés hatalmas részeket minősített át építési területté, így jelenleg csak annyit tehetünk, hogy ellenőrizzük a parkolóhelyeket, becsatlakozásokat. Minden más sajnos nem az önkormányzathoz, hanem az építési hatósághoz tartozik, amely a kormányhivatal vezetése alatt van” – nyilatkozta a képviselő az ESTV híradójának. De hozzátette azt is, hogy a tárgyalások során sikerült meggyőzni Szilvotrét Kft. vezetését arról, hogy az eredeti elképzeléseket alakítsák át 20 házasra, egyenként 4-4 lakással.

Mindemellett a politikus szót ejtett a parkolóhelyek kivitelezéséről és az eddigi hiányosságok rendbehozataláról is. Eszerint 2 mélygarázst fognak beépíteni, amik 72 autó befogadására lesznek képesek. De mivel a jelenlegi városvezetés az újonnan épülő lakások esetében már másfél autónyi parkolóhelyet írt elő, ezért további 54 kocsi számára fognak helyet kialakítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

„Nincs parkolási hely, nincs világítás, nincs út és nincsen elegendő tárolóhely biciklinek vagy motorkerékpárnak” – világított rá a hiányosságokra Rozmaring Sándor, de hozzátette, bízik abban, hogy sikerül érvényre juttatni a lakók érdekeit. Úgy fogalmazott, hogy a beruházó nyitottnak mutatkozik az együttműködésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments