20 épületből álló lakópark épül a Gombási út mellett

Óriási átalakulás előtt áll a Gombási út melletti környék. A hajdani laktanya területén már elkezdődtek az odatervezett CBA logisztikai központjának az építési munkálatai, valamint a Szilvotrét Kft. is hozzálátott a hozzájuk tartozó 3,2 hektáron azokhoz földmunkákhoz, amikkel előkészítik új lakóparkjukat. A kerület forgalma így várhatóan jelentősen meg fog nőni, főleg, hogy egy M2-es lehajtó megépítését is meg szeretnék itt valósítani.

A közelben élők azonban rendre aggodalmukat fejezik ki a fejlesztésekkel kapcsolatban. A témában megszervezett lakóssági fórumon, valamint az internetes közösségi felületeken egyaránt nehezményezik többek között a korábbi zöld területek beépítését és a környék útjainak a leterhelését, ami adott esetben a közlekedés megnehezítésével, zajosabbá válásával is járhat. Ebben az alapból is vitás helyzetben kellett szembesülniük a lakosoknak azzal, hogy a Présház utcai lakóparkkal szemben elhelyezkedő mezőn a beruházó 24 új épület felépítését tervezi. Ez pedig azért jelent problémát, mivel az elképzelés meghaladja a helyi építési szabályzat szerint előírt maximum 20%-nyi beépíthető területet. Az érintettek így tájékoztatást kértek önkormányzati képviselőjüktől, Rozmaring Sándortól, aki fel is vette a kapcsolatot a beruházóval.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jankovics 80 az Átriumban

„A jelenlegi önkormányzat nem támogatja a mezőgazdasági területek beépítését, azonban az előző városvezetés hatalmas részeket minősített át építési területté, így jelenleg csak annyit tehetünk, hogy ellenőrizzük a parkolóhelyeket, becsatlakozásokat. Minden más sajnos nem az önkormányzathoz, hanem az építési hatósághoz tartozik, amely a kormányhivatal vezetése alatt van” – nyilatkozta a képviselő az ESTV híradójának. De hozzátette azt is, hogy a tárgyalások során sikerült meggyőzni Szilvotrét Kft. vezetését arról, hogy az eredeti elképzeléseket alakítsák át 20 házasra, egyenként 4-4 lakással.

Mindemellett a politikus szót ejtett a parkolóhelyek kivitelezéséről és az eddigi hiányosságok rendbehozataláról is. Eszerint 2 mélygarázst fognak beépíteni, amik 72 autó befogadására lesznek képesek. De mivel a jelenlegi városvezetés az újonnan épülő lakások esetében már másfél autónyi parkolóhelyet írt elő, ezért további 54 kocsi számára fognak helyet kialakítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagyteljesítményű gép segíti a fűkaszálási munkákat

„Nincs parkolási hely, nincs világítás, nincs út és nincsen elegendő tárolóhely biciklinek vagy motorkerékpárnak” – világított rá a hiányosságokra Rozmaring Sándor, de hozzátette, bízik abban, hogy sikerül érvényre juttatni a lakók érdekeit. Úgy fogalmazott, hogy a beruházó nyitottnak mutatkozik az együttműködésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments