3 helyszínen is szemétszedést szerveznek a Duna-parton

Múlthéten számoltunk be a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület Kálvária-dombon szervezett szemétszedési akciójáról és annak sikeréről, de már itt is van az újabb kezdeményezésük. Ezúttal Vác Város Önkormányzatával és a Zöld Hobbittal együttműködve készülnek három helyszínen megtisztítani a váci Duna-partot.

Mint ahogy a Facebookon közzétett eseményük leírásában is olvasható, a vízből a szemét sok esetben egyenesen a szervezetünkbe kerül (áttételesen), illetve a tengerbe. Ezért alapvetően fontos a vizek tisztasága. A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb, valamint a növényzet és az állatvilág szempontjából az egyik leggazdagabb térsége. Városunkban is közkedvelt program egy, a folyópartra tervezett séta vagy túrázás, tehát kár lenne hagyni, hogy a sok szemét tönkretegye, illetve elrondítsa környezetünket.

Az önkéntesek március 26-án 10 órától 3 különböző helyszínen is jelentkezhetnek, majd segíthetnek összegyűjteni a Duna-parton eldobált hulladékokat.

  1. A kompnál, aki a korzó Duna-partját szeretné megtisztítani.
  2. Sződliget előtt, kis sétával vissza Vác irányába, közvetlenül a parton. A szokatlanul alacsony vízállás lehetővé teszi a palack-szüretet.
  3. A Buki-tó magasságában, a vízmű környékén.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy jelentkezzenek előre Messengeren vagy a bagolybukk@gmail.com e-mail címen. Így tudnak pontosabban tájékoztatni a helyszínekről, valamint, ha problémát okozna a színtér megközelítése, telekocsis lehetőséget is biztosítanak. Madáchosoknak, Piaristáknak Teszi pont jóváírás miatt szintén érdemes részt venni az akcióban, ha pedig más suliból szeretne valaki igazolást, az jelezze előre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments