90 éves a Váci Juhász Gyula Általános Iskola

A jubileum alkalmából a ledolgozós szombatra időzítették az évente esedékes Juhász Napot , amit most, a jubileum alkalmából különleges rendezvényekkel gazdagított az intézmény vezetése – írja az estv.hu.

A március 14-re kiadott pihenőnapot dolgozta le 26-án az ország, így a gyerekeknek most szombaton is iskolába kellet menniük. Kevésbé voltak viszont szomorúak a váci juhászos diákok, akik ezen napon ünnepelték meg az intézmény fennállásának 90. évfordulóját. A Juhász Nap keretében tartott rendezvénysorozat a névadó szobrának megkoszorúzásával, és díjátadóval kezdődött, majd az intézmény területén különböző foglalkozások és sportvetélkedők várták a diákokat.

„Iskolanapot rendeztünk tanulóinknak, amely az élményről, a szórakozásról és nem a tanulásról szól. Az iskolaudvaron exatlon pályát építetek kollégáim, tavaszi disco szól az udvaron, a tankonyhán pedig palacsintát, gofrit és muffint sütnek a gyerekek – nyilatkozta Muszkáné Kocsis Emese igazgató a helyi tévé híradójának. Majd hozzátette, nem csak az izmaikat mozgathatták meg szombaton a gyerekek, hanem az elméjüket is. Volt „rajzold ki a stresszt” magadból foglalkozás és activity, de akik a kézművesprogramok iránt érdeklődtek, azok az agyagozás mellett a lemezdomborítást is kipróbálhatták. – Ezek a foglakozások forgószínpad-szerűen működnek a gyerekek minden egyes állomáson minden egyes helyszínen kipróbálhatják magukat. A tornateremben sikerült felállítanunk és idehívnunk egy igazából kuriózumnak számító utazó planetáriumot amelyre minden osztály tanulói beülhetnek és megnézhetnek egy egy foglalkozást a csillagok születéséről és a föld keletkezéséről.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A jubileumi Juhász Nap apropójából versíró és képzőművészeti pályázatot is meghirdettek a váci iskolások között, a legjobb alkotásokat pedig ajándékokkal is jutalmazták az 1932 óta töretlenül működő intézményben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments