A márciusi testületi ülés döntéseiről

A februári plenáris ülést követően – határidős döntések és az ukrán-orosz háború miatti teendők okán – megtartott két rövid rendkívüli tanácskozás után március 17-én (kivételesen csütörtöki napon) tartotta meg munkaterv szerinti ülését a váci önkormányzat képviselő-testülete – írja a vac.hu.

Törvényellenes rendelet az előző ciklusból

A napirendi sor előtti tájékoztatók során elhangzott: a megyei kormányhivatal kezdeményezésére a Kúria megsemmisítette a mostanit megelőző – Fidesz-KDNP többségű – váci képviselő-testület (2018-as) rendeletét a korlátozott behajtási övezetekre meghatározott díjakról.

A Csereklye Károly által benyújtott előterjesztésben a listás mandátummal rendelkező képviselő azt indítványozta, hogy a testület fejezze be tevékenységét és oszlassa fel magát. A kezdeményezés nem került napirendre, annak megtárgyalását az előterjesztőn kívül csak a két jelenlévő kormánypárti képviselő (Mokánszky Zoltán és Pető Csilla) támogatta.

Az elfogadott Napirend elején a Váci Rendőrkapitányság előző éves munkájáról összeállított beszámoló került szóba. Az írásbeli anyagot Révész Ákos rendőrkapitány egészítette ki néhány konkrétummal, majd válaszolt a képviselői kérdésekre is (képünkön). A testület határozatban köszönte meg a rendőrségi állomány munkáját.

Változatlan díjak a szociális szférában

A helyi TDM néhány szabályzatát érintő döntéseket követően a jegyzői előterjesztéssel benyújtott, tavalyi adóigazgatási feladatok ellátásáról, illetve az idei ellenőrzési jelentésről szóló határozatot fogadták el. Miután döntés született a 2022-es közbeszerzési tervről, a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások igénybevételéről szóló határozatban változatlan összegekben hagyták jóvá a fizetendő térítési díjakat. A döntést Csereklye Károly és Pető Csilla nem támogatta szavazatával.

A képviselők elfogadták azt az előszerződést is, amely az immár öt éve ígért kórházi fejlesztés valamikori megvalósulása utáni tulajdoni, vagyonkezelési feladatokat határozza meg. A Földváry iskola feladatai az illetékes tankerület kezdeményezésére a jövőben kiterjednek majd az egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók oktatására/nevelésére is.

Elfogadta a grémium három szociális önkormányzati intézmény tavalyi munkájáról szóló beszámolót. Néhány ingatlantémát követően költségvetési átcsoportosítással biztosítottak forrást több járdafelújításra. Egy másik döntés alapján bővül a Madách Imre Nonprofit Kft. tevékenységi köre.

Az ülés végén a képviselők reagálhattak a korábbi kérdéseikre adott írásbeli válaszokra, majd a nyílt ülés végén napirend utáni felszólalások és új képviselői kérdések következtek.

Az országgyűlési választás és a népszavazás miatt az éves munkaterv áprilisra sem beütemezett bizottsági, sem testületi tanácskozást nem tartalmaz. Az előzetes elképzelések szerint a döntéshozók májusban tartanak legközelebb ülést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments