A swing, a latin és a pop hármas egysége fogja meghatározni Gájer Bálint váci fellépését

A Váci Tavaszi Fesztivál idei mottója: megszólít a lélek. Ebbe a tematikába jól illeszkedik Szentpéteri Csilla&Band koncertje, amelyet március 31-én láthat a közönség. Az est vendége Gájer Bálint lesz. Igazi show műsorra számíthat a közönség, benne a lélek mélységeit, magasságait megérintő produkciókkal – Dobóczki Judit írása.

Mikor ismerted meg Csillát, milyen a közös készülődés, egymásra hangolódás?

Volt alkalmunk együtt játszani korábban, a Kongresszusi Központban, de több alkalommal is, legutóbb a Debreceni Református Nagytemplomban karácsonyi dalokat adtunk elő. Kölcsönös a szimpátia közöttünk emberileg is. Csillával nagyon jól lehet dolgozni. A művészeten túl mindenben hatékony. Az ő kezében van a szervezés, átlátja, menedzsmentileg is a produkciót, vérbeli profi. Soha nem bíz semmit a véletlenre. Ilyesmi típusú ember vagyok én is, megszervezek mindent, mindig. Próbálom a bizonytalan tényezőket kizárni. Valaki csak várja a csodát, valaki túlgondolja a dolgokat, de Csilla reális célokat tűz ki, egészségesen el tudja helyezni magát a piacon, és a terveit képes is megvalósítani. A közös munka most úgy zajlik, hogy én elküldtem neki egy repertoárt a dalaimból, ő pedig kiválasztja azt, ami belepasszol a koncertbe.

Milyennek látod az ő művészetét, inspirál téged?

Alapvetően mást képviselünk mi ketten, ő klasszikus crossover módon dolgozza fel a zenéket. Művészete klasszikus és minőségi. Ő volt az első, aki ilyen átiratokat készített, ezek a mai napig nagyon népszerűek. A közönség számára is szimpatikus jelenség ő, de a magánéletben is az, mert közvetlen személyiség.  Ez átsugárzik az emberekre, ezt a közönség érzi. Profi, a hangszeres tudása megkerülhetetlen, összhangban van önmagával. Érzik az emberek ezt a harmóniát. Nem egy magának zenélő emberről van szó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Milyen dalokkal készülsz erre az estére?

Swing, latin és pop, ez a hármas egység. Ezek közönség központú, szórakoztató, de minőségi dalok. Michael Bublé, Frank Sinatra dalok, egy két saját szerzeménnyel is készülök, de még pontosítjuk addig a repertoárt. Összesen 5-6 dalban fogok közreműködni.

A covid-időszak mennyire volt nehéz neked? Voltak fellépéseid?

Próbálok pozitívan gondolkodni általában, de nagyon nehéz volt minden, hiszen a naptárból kikerültek azok a fellépések, amelyek addig voltak. Nem is nagyon hittük el először ezt az egészet, olyan távolinak, hihetetlennek tűnt, hogy Kínában megjelent egy vírus, nem értettük. Ezzel telt pár hónap, de bizakodóak voltunk, viszont egyre rosszabb lett a helyzet. Bevételi forrásunk nem volt, tartalékokból éltünk. Backstage beszélgetős műsort készítettünk 2020. decembertől, 2021. nyárig. Kibéreltem egy stúdiót, megvettem a kamerát, fénytechnikát, utána néztem, hogy csinálják ezt mások, minden héten új műsorral mentem, kollégákkal beszélgettem. Ezzel kötöttem le magam. Próbáltam a digitális platformokat felpörgetni, de ez anyagilag csak vitt, nem hozott semmit, ezért el kellett engednem egy idő után, mert annyira nem volt népszerű. Sajnos a komolyabb téma annyira nem érdekli az embereket, én pedig nem akartam bulvárt, kicsavart mondatokat. Nem volt akkora nézettsége, mint amennyire elkezdtem túlgondolni. Már fotó stúdióban gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy ez egész embert kíván és közben megszületett a kisfiam. Azt az időt inkább vele töltöm. Viszont amikor ennek vége lett, mire elengedtem, addigra elindultak újra a fellépések. Szépen lassan beindult minden, mostanra pedig szerencsére visszaállt a régi kerékvágásba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Ahogy említetted, apuka lettél. Miben változtatta meg a kisfiad érkezése az életed?

Minden nap egy boldogság, ez garantált. Próbál az ember maradandót alkotni, de mikor megszületik a gyereked, akkor rájössz, hogy eddig nem csináltál semmit. Csak ennek van értelme. Nem is értjük, hogy tudtunk enélkül lenni eddig, bár nagyon fárasztó, de amikor az arcomba mosolyog a kisfiam, mindent elfelejtek, ami rossz és azt is, hogy fáradt vagyok. Csodálatos látni, ahogyan fejlődik. Az anyukája fantasztikusan neveli, de ezt én tudtam előre, nem véletlenül választottam őt. Brigi a legjobb társ. Szerencsére otthon tudok sokat lenni, de amikor elfoglalt vagyok, akkor ők Sopronba utaznak a nagyszülőkhöz.

Van elképzelésed arról, hogy milyen elveket követsz majd a nevelésben, megengedő vagy szigorú apa leszel?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Következetes szeretnék lenni. Megköveteljük majd a dolgokat, de engedékenyek is leszünk. Meglátjuk majd, de jó példa volt előttem a szüleimnek köszönhetően. Mi mindent megkaptunk, de szigorúak voltak velünk. Mi mindketten jó személyiségek vagyunk ilyen szempontból a feleségemmel, hasonló értékeket hoztunk otthonról. Nálunk mindenki dolgos ember, senkinek semmi nem jött könnyen, nem adták ingyen a sikereket, keményen meg kellett dolgozni mindenért. Ez jó is így, nem bánom, hogy így volt. A kisfiam ügyesnek tűnik, nagyon vidám személyiség, szépen fejlődik, egyelőre minden a terv szerint megy. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments