A világ egyik legjobb graffitiművésze Sződligeten alkotott

Elkészült Sződligeten a Duna-parti Parkszínpad bejáratánál az a hatalmas méretű falra festett mű, melynek alkotója a TakerOne néven ismert művész, akit a graffitisek világában a legjobbak között emlegetnek – írta Vetési Imre a dunakanyarregio.hu-n.

A köznyelvben „csak” nagyfalként ismert felület dekorálására Sződliget Nagyközség Önkormányzata írt ki pályázatot és a helyi lakosság szavazatai alapján esett a választás a világszerte ismert street-art művész alkotására, melyet egyébiránt nyolc pályamű közül választottak ki – írta közösségi oldalán közzétett videóban a Juhász Béla polgármester.

Az alkotóművész elmondta, hogy a monumentális felületen Sződliget három temploma és két olyan madár látható, melyek a környéken gyakran előfordulnak. A kép baloldalán a szajkó, míg vele szemben a csuszka tekint ránk. A különleges alkotás hat nap alatt készült el – ismertette a művész, akinek alkotásai megtalálhatók New Yorkban, Los Angelesben, Londonban, Spanyolországban és Új-Zélandon is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A polgármester biztos benne, hogy a Duna-parti kerékpárút közelében megvalósított alkotás olyan különleges turisztikai attrakciója Sződligetnek, melyre a távolabbi településeken élők is kíváncsiak lesznek, akik felkerekednek és ellátogatnak a szép természeti adottságokkal rendelkező településre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments