Angyalföldön már az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa

A női kézilabda élvonalban megkezdte ötmeccses idegenbeli sorozatát a váci hölgykoszorú. A kiesés ellen küzdő angyalföldiekkel szemben szünetre már eldőlt a pontok sorsa: Vasas – Váci NKSE 32-38

Rossz teljesítményekkel és vereségekkel tarkított két héten van túl a Váci NKSE. Ez alatt az időszak alatt kétszer is kikaptak a Siófoktól, aminek köszönhetően el kellett búcsúzniuk a Magyar Kupától és a közvetlen rivális DVSC SCHAEFFLER ellen szintén alulmaradtak. Így a váci lányoknak pont ideális időpontba jött a kiesés ellen küzdő Vasas elleni találkozó, hiszen végre lehetőséget kaptak arra, hogy összeszedjék magukat és megszakítsák rossz szériájukat. Ebben már csak azért is megalapozottan bizakodhattak, mivel a legutóbbi ütközetük alkalmával egy 8 gólos sikert könyvelhettek el maguknak az angyalföldiek ellen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A mérkőzés ennek ellenére rosszul indult az idegenben pályára lépő váci hölgykoszorú, mert amíg a hazaiak minden támadása hálózörgetéssel zárult, az első akciógóljukra az 5. percig kellett várni. Ráadásul a mieink védekezése ezúttal már az első percekben sem volt stabil. Szerencse, hogy a 10. percben egy üreskapus góllal viszont mégis sikerült 6-5-re átvenni a vezetést. Miután az angyalföldi átlövések pontatlanná váltak, a súlyos sérüléséből visszatérő Ferenczy Fruzsina idei első bajnoki találatával háromgólos előny szerzett a Vác.

A hazai időkérést követően is a már lenyugodott és kapuscserén átesett váciak voltak eredményesebbek és tucatnyi találatukra már csak ennek felét jegyezhették a fővárosiak. Az első öt perc után már megfelelő volt a mieink védőmunkája, Szondi Zsófia egymás után dobálta góljait, így Pálffy Anna találatánál 14-6-os vendégfórt mutathatott az eredményjelző a 19. percben. Jött is az újabb Vasas-időkérés. A félidő hajrájában felváltva zörögtek a hálók, a pályán ekkor már több váci kispados is játéklehetőséget kapott. Az angyalföldiek még megpróbálkoztak 7 mezőnyjátékossal támadni, de a szünetre a nyolcgólos vendégfór nem változott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A második játékrész sem kezdődött jól számunkra, hiszen Helembai Fanny gyorsan megkapta második kiállítását is és most is gyakran kellett a bekapott gól után középkezdéshez mennie a csapatnak. Szerencsére azért maradt a 7-8 találatnyi különbség. Az utolsó negyedóra elején is jobbára csak büntetőkből voltak eredményesek a hazaiak. A lelátón mindkét szurkolótábor hangos volt, viszont a pályán elég csendesen csordogált a találkozó. Ám a vége előtt 7 perccel a sorozatosan elrontott váci akciók miatt négy találatra jött fel a Vasas. De ez már nem tudott változtatni azon, hogy a papírformának megfelelően vendégsikerrel ért véget a hatvan perc.

A Váci NKSE a tabella végén található ellenfél után a táblázat élén lévő Győrhöz utazik a következő fordulóban. A nem sok pontszerzési esélyt tartogató találkozó április 2-án szombaton este hatkor kezdődik. (Forrás: vac.hu, Kép: Vasas Kézilabda Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments