Csank János: „A szív és az akarat diadala volt ez”

A Vác FC a bajnokság 27. fordulójában fontos mérkőzésen a Vácott jól ismert, Zoran Szpisljak által irányított Rákosmente FC együttesét fogadta remek futballidőben. A hazaiak pedig Tóth Milán 33. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzték ellenfelüket.

Két bizalomgerjesztő győzelem után két elkeserítő vereséggel folytatták városunk focistái. Először egy 92. percben kapott balszerencsés gól, majd egy sima 3-0 miatt érezhették újból azt a szurkolók, hogy csapatuk lejtőre került, rossz formájuk pedig akár a harmadosztályból való kiesést is eredményezheti. Ilyen körülmények között kellett fogadniuk vasárnap a Rákosmente együttesét, amelyet a korábbi váci edző, a klubnál 2018 őszén tevékenykedő Zoran Szpisljak irányít. A szerb tréner az őszi szezon derekán vette át a budapesti csapat irányítását, amelynek játéka bár javult, eredményessége nem. A XVII. kerületiek a bajnokság 19. helyén állnak úgy, hogy előző öt bajnokijukat elveszítették és tavasszal mindössze egy meccset nyertek meg. Így 14 ponttal rendelkeznek, tíz ponttal van kevesebbjük, mint a Vác FC-nek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

„Nagyon fontos meccs vár ránk, éles csörte várható – mondta Csank János szakmai igazgató a klub honlapjának. – Nagy a tét mindkét együttes számára, sok függ ettől a meccstől. A Rákosmente érdekes csapat, jól védekezik, egy szervezett gárda rutinos edzővel, mégsem jöttek úgy az eredmények, ahogy várták. Ha ezt a meccset hozzuk, akkor felszálló ágba kerülünk ismét és felfelé tekinthetünk.”

A találkozó első fele azonban nem a hazaiakról szólt, hanem a vendégekről és a játékvezetőről: a Rákosmente több veszélyes támadást vezetett, de ezeknél legalább három esetben lesállás miatt meg kellett volna állítani az akciót, de ez nem történt meg. Először a 7. percben egy szöglet után jutottak el veszélyes kapura lövésig a vendégek, amikor Ott lépett ki a bal oldalon, és az ötösről a jobb kapufára lőtt úgy, hogy Nacsa lábbal még beleért a labdába! A 23. perc hozta el az újabb vendéghelyzetet, egy baloldali bedobás után továbbcsúsztatták középen a labdát, a hosszún érkező Ott pedig félfordulatból épphogy kapu fölé lőtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A 33. percig kellett várni arra, hogy a váciak is eljussanak az ellenfél kapujáig és ez meg is hozta az eredményét: Szunyog távoli lövését oldalra ütötte a kapus, a labdát Purzsa szedte össze, a kapujából kijövő kapus mellett balról visszapasszolt középre, a hosszún érkezett Tóth Milán és három méterről a hálóba passzolt (1–0)! A félidő lefújása előtt viszont egy sérülést is el kellett szenvedniük, Lettner fejelte le a váci 16-oson belül Kasza Balázst, akit azonnal ápolni kellett, majd a váci kórházba szállították, ahol kiderült, hogy orrtörést szenvedett. A súlyos szabálytalanság miatt Lettner csak sárga lapot kapott.

A szünetben három cserét eszközölt Csank János, amely meghozta hatását: a csapat játéka feljavult. Az 55. percben így is a Rákosmente jutott el a kapunkig, egy gyors kontra után Ott került ziccerbe, de 10 méterről mellé lőtt. Három perccel később Szunyog távoli lövését fogta a kapus, majd újabb három perc elteltével Tóth Milán indította remekül a balján induló Soreczet, aki azonban ziccerben rosszul passzolt középre, így a vendégek védője kirúgta a labdát! A 66. percben Mertse távoli bombáját ütötte ki Nyirati. A 71. percben nehéz helyzetbe kerültek, mivel Fazakas Géza elütötte meginduló ellenfelét, amely miatt megkapta második sárgáját, így a pirosat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A hajrában így ismét védekezni kényszerült a Vác, de az ellentámadásaik hordoztak veszélyt magukban: a 78. percben Torda Patrik remekül ugratta ki Nagy Zoltánt, aki nagy helyzetben a kapusba lőtt, majd a kipattanót Torda szedte össze, de lövését a gólvonal előtt tisztázta Vattai. Végül az utolsó perceket levédekezték, így 1–0-s, értékes sikert arattak.

A Vác FC ezzel 27 ponttal rendelkezik, így megerősítette a 16. helyét a bajnokságban és az Iváncsától súlyos vereséget szenvedő Dabas-Gyón előtt 5 pontos előnyre tett szert. Folytatás vasárnap 16:00-tól a Szekszárdi UFC vendégeként. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments