Csereklye Károly az idei költségvetéssel kapcsolatos aggályaira hívta fel a figyelmet

Csereklye Károly sajtótájékoztatójában Matkovich Ilona polgármesternek az Elektro Szignál Televízióban elhangzott, az 2022-es évi városi költségvetésről szóló tájékoztatójához fűzött gondolatokat múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint mondta: az önkormányzati választás óta eltelt 26 hónap a képviselői időből, szerinte ez alatt sok mindent nem tudnak felmutatni, talán, ami látványos, a Március 15. téri Zöld háznak a homlokzatfelújítása.

Foglalkozott Csereklye Károly a Kosdi úti körforgalom, illetve a laktanya építkezéssel is, amelyek a korábbi költségeknek a többszörösébe kerültek.

„Azt a választ kaptam a kérdéseimre, hogy vizsgálják az ügyet. Mit lehet azon felülvizsgálni egy építésen, amit már kifizettek és az építést tudomásul vették. Hogy jött ki 6 millió forint a laktanyánál, amikor kevesebb volt a költségvetés, hogy jött ki 20 millió forint a körforgalom építésénél, hogy jött ki végül a 12 millió forint” – vetette fel a képviselő

A 2022 évi költségvetés kapcsán kiemelte a bevételi oldalon az ingatlan- és lakásértékesítést, ami összesen 710 millió forint. A fejlesztési-felújítási kiadásoknál a Március 15. tér egyes részeinek átalakítása 11,5 millió forint, de kérdésére, hogy ez az összeg mit takar, azt a választ kapta, hogy még nem tudják. Hasonló kérdés volt a Rádi út felújítása 110 millió forintból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„A költségvetést megszavaztam, mert a város nem működhet költségvetés nélkül. Az a problémám, hogy nem lehetett módosító javaslatot tenni, el sem jutott a fülekhez. Azokat a pontokat, amiket felsoroltam, illetve szerettem volna felsorolni, napirendi pontra sem került, a polgármester asszony szót sem adott Miért van az, hogy szinte meg sem szólaltam, már a szót elvonja, mások meg még a csöngetés után is beszélhetnek. Lehet, hogy furcsa volt, és udvariatlan, hogy azt mondtam a polgármester asszonynak, hogy nem kérem már a válaszát felálltam és már kimentem. Ritkán fordul elő ilyen a képviselőtestületi ülésen, de amikor az ember telítődik és látja szélmalomharcot vív és hiába mondok bármit, módosító javaslat, meg sem hallgatják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Csereklye Károly végül arról beszélt, hogy a februári képviselőtestületi ülésen elmondta, hogy márciusra napirendi pontként előkészíti a képviselő-testület feloszlatását.

„Itt szeretném kérni a polgármester asszonyt, lépjen abban, hogy különböző sajtónyilatkozatokban megjelent, hogy csalással jutott hozzá a polgármesterséghez, illetve csalással jött össze ez a koalíció. Tegye meg azt, hogy feloszlatjuk a testületet és végre talán más eszközzel is – ha a váci lakosság úgy gondolja – ilyen többséggel megválasztja és tiszta lapokkal indulhatunk” – mondta.

Matkovich Ilona polgármester szerint a napirend tárgyalásánál minden képviselő egyenlő feltételek mellet szólhatott hozzá a költségvetéshez.

„A költségvetésnek kilenc sora van, bevétel, kiadás, fejlesztés beruházás stb. és minden sorához kétszer lehetett hozzászólni, minden képviselőnek így Csereklye Károlynak is. Az volt a probléma, mint általában, hogy a képviselő úr gyakran elkalandozik és nem mindig tuja hogy melyik napirendnél tartunk, de én még soha nem vontam meg a szót egyik képviselőnél sem. Általában éppen ő, aki nem tudja betartani a szabályokat, nem tudja a tempót tartani. Hát ez persze probléma, de azért igyekszem neki segíteni, itt is próbáltam visszatérni a kérdéseire. Tehát, ha újra megkérdezett valamit, vagy nem annál a sornál tartottunk, akkor én igyekeztem válaszolni. De hát kétszer kiment a testületi ülésről, egyszer azt is mondta, ne válaszoljak neki és elment. Így hát nem csodálom, hogy úgy véli nem kap elég tájékoztatást” – nyilatkozta az ES tévének.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments