Előrelépés a műfüves pálya felújításáért

Megújulhat az Iskolavárosban lévő, leromlott állapotú műfüves focipálya. Az erre vonatkozó tulajdonosi hozzájárulást nagy többséggel fogadta el a képviselő-testület – írja a vac.hu.

A 2005-ben átadott pálya felújítására még 2016-ban szavazott meg hitelfelvételt a képviselő-testület. Akkor a kedvezményezett a Vác Városi Labdarúgó SE (VVLSE) volt, melynek elnöke jelenleg is Pető Tibor. Ám ez a projekt is meghiúsult.

Az új városvezetés tavaly elfogadta, hogy amennyiben egy másik meghiúsult fejlesztésre (a volt laktanyai pályaépítésekre) a VVLSE-nek több éve biztosított 73 millió forintot az egyesület visszafizeti az önkormányzatnak, akkor önrészt biztosít ezen fociklubnak az iskolavárosi műfű megújítására. Azonban a pénzt Pető Tiborék nem fizették vissza, így a város új partnert talált a Foci Suli Alapítványban, amely szervezet pályázaton kívánja elnyerni a pálya megújításához szükséges összeget.

„Terveik szerint a százmilliós nagyságrendű forrásból nem csak a pálya, hanem a labdafogó háló, a kerítés, az öltöző helyiségek és a világítás is megújul, valamint mobil lelátó épül. Az önkormányzat költségvetését nem terhelné a felújítás” – olvasható a város honlapján

A sportolási, utánpótlásnevelési és edzéslehetőségeket segítő felújítás alapját képező előterjesztés megtárgyalásához három fideszes képviselő (Manninger Péter, Pető Csilla és Pető Tibor) nem adta támogató voksát, majd ugyanők a határozatot sem szavazták meg. A nagy többség viszont igen, így a váci Foci Suli Közhasznú Alapítvány benyújthatja pályázatát arra, hogy központi forrásból végre újra használható legyen a sportlétesítmény. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments