Értékes pontok a közvetlen rivális otthonában

Ebben a naptári évben először kellett idegenben bajnokin szerepelnie a harmadosztályban való bennmaradásért küzdő Vác FC-nek és mindjárt egy közvetlen rivális otthonában. De sikerült leküzdeniük ezt az akadályt és Tölgyes Ádám góljával 1-0-ra győztek a Dabas-Gyón vendégeként.

Idén is a kiesés elleni küzdelem határozza meg a Vác FC szezonját. Még mindig a közvetlenül a kiesőzóna feletti 16. helyet foglalja el a csapat, amelyik pozícióért szoros és kiélezett küzdelem zajlik. A legfőbb rivális pedig a csak a gólkülönbsége miatt lejjebb lévő Dabas-Gyón volt, akikhez a 24 forduló alkalmával a váci legénység is ellátogatott. Tehát nagyon értékes pontok sorsát eldöntő, igazi kiesési rangadót rendeztek az NB III-ban. Ráadásul két hasonlóan ingadozó formában lévő alakulat összecsapására is lehetett készülni, akik egy-egy élmezőnybeli ellenfél ellen elért szép eredménnyel érkeztek a találkozóra. A váciak a Paks fiókcsapatát, míg a dabasiak a Makó FC-t múlták felül egy góllal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A várakozásoknak megfelelően az első félidő nagy küzdelmet hozott és a tét nagyságát tükröző feszült légkörben indult, azonban enyhe hazai mezőnyfölénnyel. A vendégek ezt azzal kompenzálták, hogy ellenfelükkel ellentétben legalább sikerült gólhelyzetet is kialakítaniuk ebben a játékrészben. Tóth Milán és Tóth Dominik egyaránt eljutott a kapura lövésig, bár különösebb veszélyt egyik se jelentett. A 22. percben még Gulyás Máté 17 méteres szabadrúgása is inkább a kapu fölé pattant a sorfalról.

A szünet után bár a hazaiak kezdtek aktívabban és az 57. percben Horváth Attila révén még egy veszélyes gólhelyzetet is kialakítottak, mégis ők kerültek hátrányba. A kapura lövésük után négy perccel Tóth Milán ívelt át középről a jobboldalon elhelyezkedő Tölgyes Ádámhoz, aki tolt egyet a labdán, majd a 16-os jobb sarkáról óriási gólt „ragasztott” a hosszú sarokba (0–1)! A 20 éves középpályásnak ez volt az első gólja a bajnokságban. A hazaiak a bekapott gól után értelemszerűen fokozták a nyomást és ahogy fogyott a játékidő, egyre elkeseredettebben rohamozták a váci kaput. Kapusunk, Molnár László nem egyszer bravúros hárítással védte meg hálóját. Szerencsére hiába próbálkozott mindinkább intenzívebben az ellenfél, a Vác FC bírta a strapát és végül egy nagyon fontos győzelmet aratott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A váciak így 24 pontjukkal három pontos előnyre tettek szert a Dabas-Gyón ellenében és már csak három pont a hátrányuk a 15. helyezett ESMTK mögött. Folytatás március 13-án, vasárnap 14 órától az Iváncsa ellen, hazai pályán, a váci stadionban. (Forrás: vacfc.com, vac.hu.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments