Folytatódnak a márciusi infrastrukturális fejlesztések a városban

Mint azt szerte a városban autósok és gyalogosok egyaránt tapasztalhatják, a város megrendelésére ezekben a napokban újrafestik az önkormányzati zebrákat – írja a vac.hu.

Az elmúlt hetekben több közutat, illetve járdát érintő fejlesztésről is beszámolhattunk. Hosszú idő után sor kerülhetett a Duna-parti kerékpárutak és több városi parkolóhely újrafestésére, illetve megkezdődhetett két forgalmas belvárosi járdaszakasz újraaszfaltozása is. Ezekhez a munkálatokhoz csatlakozott múlthét végén az önkormányzati zebrák felfrissítése is.

A közel félszáz, önkormányzati fenntartásban lévő gyalogátkelőhely döntő többségével már végeztek a kivitelezők – erről Rozmaring Sándor adott tájékoztatást. A képviselő hozzátetette, szakítanak a korábbi gyakorlattal, minden átkelőt tartós festékkel készíttetnek el, amely – a forgalomi körülményektől függően – sokkal később kopik le.

A korábbi, a jelenleg is folyó és a következő időszakra tervezett hasonló felújítások városi forrásból kell, hogy megvalósuljanak, ugyanis hiába pályázik az önkormányzat utak felújítására, a kormánytól annak ellenére sem kap forrást Vác, hogy többek között azt a gépjárműadót is elvonták, melyből további városi utak, járdák rendbetételét tervezte a városvezetés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments