Hétfőtől a városházán se lesz kötelező a maszkviselés

A remélhetően enyhülő pandémiás helyzetben a váci Polgármesteri Hivatalban is megszűnik hétfőtől a kötelező maszkviselés az ügyfélfogadási időben is. Mint ismeretes, a fokozatosság és az egészségvédelem érdekében az ügyintézők és az épületbe érkező polgárok számára mindeddig kötelező volt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése – írja a vac.hu.

Még március elején jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter egy Kormányinfó keretei között, hogy a koronavírusjárvány ötödik hullámának enyhülését látva, a kormány kivezeti a korlátozások döntő többségét. Így megszűnt a maszkviselési kötelezettség, valamint a szociális és az egészségügyi szektor kivételével az a szabály is, amely addig azt biztosította, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást. Továbbá kivezettek minden olyan korlátozást, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Ehhez az intézkedéshez nem csatlakozott eddig a váci városháza. Úgy látták, hogy a biztonság érdekében csak fokozatosan szüntetik be a fertőzés elleni védekezést biztosító szabályokat. Március 28-tól viszont újabb enyhítésként a maszkhordást érintő kötelező előírás is megszűnik, de hozzáteszik: egymás egészségének védelmében továbbra is ajánlott minden ügyfélkapcsolat során a kölcsönös maszkviselés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments