Kérdések és kétségek a laktanya projekttel kapcsolatban

Amikor megjelent a médiumokban, hogy az önkormányzat várja a véleményeket a volt laktanya beépítéséhez, az ipari létesítmények kialakításához magam is megörültem, hogy a város vezetése kikéri a lakosok véleményét. Miután éltem a lehetőséggel és leadtam a javaslatokat, észrevételeket, nem sokkal utána egy deákvári lakossági fórumon tudtam meg (aminek azért örültem, mert a választókörzetemben, ahol élek, a mai napig nem hívták össze lakosságot, pedig attól tartok minket is fognak érinteni a beruházások hatásai), hogy a város már nem csak hogy eladta a terület egy részét egy kereskedelmi láncnak, de az már ki is irtotta a növényzetet és elkezdte az építkezést, amit a lakossági fórumra érkezők nehezményeztek is, mert azóta megnőtt a zajosság a lakóövezetükben. A lakossági fórumon kívül sajtótájékoztatót is tartottak a város vezetői, melyről a Napló hasábjain olvashattunk.

A probléma az, hogy ha a terveket figyelembe vesszük, visszaemlékezünk a fórumra, és elolvassuk a sajtótájékoztató anyagát, nem sikerül megtalálnunk köztük a teljes összhangot. A lakossági fórumon elmondták, hogy „egy kisvárosias övezet fog kialakulni, sok kis üzlettel”, míg a sajtótájékoztatón azt mondták a most épülő kereskedelmi egységről, hogy „egy kisebb bevásárlóközpont fog épülni”. A kettő egymásnak ellentmond, de a tervek, amiket már az elmúlt hetekben elkezdek megvalósítani csupán egy „CBA üzlet”-et jelöl, és mellette egy közel 1500 négyzetméter alapú logisztikai központot.

A sajtótájékoztatón és a lakossági fórumon is úgy nyilatkoztak, hogy „megfelelő számú parkoló” épül. A terveken a megfelelő az 30 parkolót jelent. A Gombási út mentén lévő másik két élelmiszerüzletnek egyenként a 30-nál többszörös parkolóhelye van, mégis gondot okoz a parkolás a bevásárlóknak. A logisztikai központnak viszont a tervekben sincsen jelölve kamion parkoló, pedig ide a termékek kamionokkal fognak jönni, amiket valószínűleg egyszerre nem fognak tudni kirakodni, és a kamionosoknak is szükségük lesz várakozásra, illetve pihenésre.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments