Két győzelem után két vereség

Ismerős helyszínen, a BVSC stadionjában lépett pályára vasárnap délután a Vác FC az MTK II vendégeként. A sok egyéni hiba azonban megpecsételte a csapat sorsát és a bajnokság 26. fordulójában 3-0-ás arányú vereséget szenvedett.

Épp mikor a szurkolók már elkezdhettek volna reménykedni abban, hogy csapatuk végre elkezd távolodni a kieső zónától, egy 92. percben kapott gól miatt továbbra se érezhették magukat nyeregben. A Vác FC 6 győzelemmel és 6 döntetlennel 24 pontot szerzett eddig, így továbbra is a bajnokság 16. helyén áll, de ennél vészjóslóbb statisztika az, hogy a legutóbbi, Iváncsa elleni kudarc után tavasszal két győzelem mellett már három vereséget szenvedtek el. Ilyen előzményekkel várták az MTK fiókcsapata elleni találkozót, akik bár a 7. pozíciót foglalják el a táblázaton és a tavaszi szezont három sikerrel nyitották, azóta egy pontot se sikerült összeszedniük a Balassagyarmat és a Makó ellen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Bízom benne, hogy ezúttal rutinosabbak leszünk, mert tavasszal már két meccset is buktunk a hajrában – mondta a klub honlapjának Csank János szakmai igazgató. – Nagyon remélem, hogy végig lesz tartásunk. A BVSC stadion nekünk szinte „hazai pálya”, hiszen majd’ egy évig itt játszottunk. Az MTK-nak képzett akadémistái vannak, de bizakodó vagyok, pontszerzéssel szeretnénk hazatérni.”

A mester reményeivel ellentétben, azonban nem kezdődött jól a találkozó, a 17. percben Miknyóczki tolta befelé jobbról a labdát, de a szerelni igyekvő Lukács Kelemen a büntetőterületen belül buktatta. A megítélt tizenegyest Kovács Máté lőtte a jobb alsó sarokba (1–0). Az első félidő hátralévő részében főként a mezőnyjáték dominált, a játékrész végén Nagy Zoltán előtt adódott kisebb lehetőség, de lövését blokkolták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szünet után gyorsan elkezdtek szaporodni a vendégek gondjai. Az 55. percben az MTK első csapatából visszajátszó Herrera végzett el szabadrúgást a bal oldalról, Nacsa elszámította a labdát, rossz kijövetelét követően pedig középen Balogh Máté az üres kapuba továbbított (2–0). A 67. percben Lukács veszítette el a labdát a 16-os előtt, Miknyóczki nagy lendülettel betört a tizenhatoson belülre, ahol – a játékvezető szerint – buktatták. Az újabb büntetőt Herrera végezte el, de szerencsénkre a bal kapufa mellé lőtt. Öt perccel később Gyuris lőtt éles szögből kapura, a labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe, de a 78. percben megkaptuk a kegyelemdöfést: Osei szerzett labdát Lukácstól a tizenhatoson belül – védőnk rálépett a labdára –, a játékszer Kovács elé került, aki kicselezte Nacsát és az üres kapuba gurított (3–0). Az egyetlen igazi váci gólhelyzetet a 89. percben alakították ki, ekkor Tóth Milán forgolódott a 16-oson belül, majd a lendülettel érkező Torda elé passzolt, aki futtából kapura lőtt, de Velicskó kapus nagy bravúrral védett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrész sajnos nem a váciakról szólt, így – még ha a második tizenegyes erősen véleményes is volt – jogos az MTK győzelme. Így továbbra is a 16. helyen áll az alakulat 24 megszerzett ponttal. Folytatás és javítási lehetőség vasárnap a Rákosmente ellen 16 órától hazai pályán. (Forrás: vacfc.com, Fotó: mtkbudapest.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments