Kivezetik a járványügyi korlátozások döntő többségét Magyarországon

Megszűnik az általános maszkhordási kötelezettség Magyarországon március 7-től. Így mától már a közlekedési járműveken, az állomásokon és egy sor egyéb zárt helységben sem kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

Végéhez közeledik a koronavírusjárvány ötödik hulláma, így a kormány kivezeti a korlátozások döntő többségét – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter múlthét csütörtökön a Kormányinfón. Megszűnik a maszkviselési kötelezettség, továbbá a szociális és az egészségügyi szektor kivételével az a szabály is, amely eddig azt biztosította, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást. De a miniszter hozzátette: fenntartják az egészségügyi veszélyhelyzetet, többek között a lehetséges hatodik hullám veszélye, valamint a kormányzat cselekvőképességének fenntartása miatt.

Ennek a bejelentésnek az értelmében a MÁV-Volán-csoport – eddigi gyakorlatának megfelelően – a hatályos járványügyi intézkedésekkel összhangban jár el. Március 7-től így nem kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedési járműveken, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken sem. A maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol – olvasható a társaság közleményében. De emellett innentől sehol se fognak ragaszkodni az arc eltakarásához például:

A fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Véget érnek a rendezvényekre vonatkozó tilalmak, nem kell már védettségi igazolvány sport-, kulturális-, zenés-táncos-, vagy 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvényekre sem. Egyúttal hétfőtől feloldották a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments