Megvan az első tavaszi siker

Az NB III közép-csoportjának 23. fordulójában a Vác FC remek hangulatú meccsen Mertse Ábel és Nagy Zoltán góljaival nagyon fontos, 2–1-es sikert aratott a Paks II ellen – írja a vacfc.com.

Örömteli pillanatok előzték meg a találkozó kezdetét, hiszen a Vác korábbi főrendezőjét, jelenlegi rendezőjét, Hegedűs Jánost 67. születésnapja alkalmából köszöntötte klubunk vezetősége; az ünnepelt egy üveg bort és ajándékcsomagot is kapott. Emellett szurkolótáborunk, a Dunakanyar Ultrái pedig a 22. születésnapját ünnepelte, amelynek alkalmából egy remek koreográfiát készítettek a fiúk.

Az összeállításokat böngészve láthattuk, hogy a paksiaknál most nem volt az első keretből visszajátszó játékos, ennek ellenére nem várt könnyű meccs ránk.

A találkozót jól kezdtük, már az 1. percben helyzetbe került Tóth Milán, de két jó csel után az oldalhálóba lőtt. A 10. percben Volter lapos lövését fogta Molnár László, majd három perc elteltével Metse Ábel 23 méteres szabadrúgása csattant a jobb kapufán!  A 25. percben aztán Tóth Milán távoli szabadrúgása pattant a sorfalról fölé, az ezt követő szöglet után pedig a hosszú saroknál álló Purzsa került helyzetbe, de közelről fölé bombázta a labdát! Nyolc perccel később Tóth Milán fordult be, majd lőtt 13 méterről, középről kapura, de lövése a bal kapufáról pattant ki! A félidő hajrája aztán a paksiaké volt, először Gévay fejesét védte nagy bravúrral Molnár, majd a gólvonal elé pattanó labdát Purzsa vágta ki, ezt követően egy jobboldali beadást Süvöltös fejelt nem sokkal mellé. Az első félidőben az ultrák végig támogatták csapatunkat, így igazán jó hangulatú találkozó kerekedett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szünet után rögtön nagy helyzettel és góllal nyitottunk: a 49. percben Tóth Milán passzolt Tóth Dominik elé, aki ziccerben a kapusba lőtt, a labda pedig szögletre pattant. Tóth Milán jobbról ívelte be a szögletet, amelyet a hosszún érkező Mertse Ábel a kapus lábai között remekül a hálóba fejelt (1–0)! Bő tíz perccel később pedig már kétgólos volt az előnyünk, Tóth Dominik adott remek kiugratást Nagy Zoltánnak, aki lefutotta védőjét, kicselezte a kapust, majd az üres kapuba lőtt (2–0)!  A 76. percben aztán jött a szépítés, egy jobboldali beadásra Szekszárdi érkezett és úgy lőtt Molnár kapujába 12 méterről, hogy kapusunk még beleért a labdába. A hajrában teljesen beszorultunk, a paksiak nyomtak az egyenlítés érdekében, de sikerült kivédekezni a támadásokat, így maradt a 2–1-es, nagyon fontos siker! Így 21 ponttal továbbra is a tabella 16. helyén állunk.
Folytatás március 6-án, vasárnap 14 órától a közvetlen riválisnak számító Dabas-Gyón otthonában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Gólhelyzettel és két kapufával kezdtük a mérkőzést, de a jó paksi hagyományokat felvonultató vendégek is veszélyeztettek az első félidőben, főként szögletek után. A szünet után gyorsan gólt szereztünk, aztán hamarosan jött a második találatunk is, de a hajrára fordulva többen elfáradtak, Lukács Kelemen pedig begörcsölt. A helyzetek alapján megérdemelt a sikerünk, de el kell ismernem, hogy a döntetlen is benne volt a találkozóban” – értékelt Csank János szakmai igazgató a találkozót követően. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments