Napi 50-70 db parkolót festenek fel a váci lakótelepeken

Az út és járdafelújítások, valamint az újrafestett városi gyalogos átkelőhelyek mellett a parkolóhelyek megújítása is bizonyítja a városvezetés kiemelt figyelmét a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében – írja a vac.hu.

Városunkban folyamatosan nő a gépjárműforgalom, továbbá egyre több autó számára igényelnek az itt élők biztonságos, jól megközelíthető várakozóhelyet. A parkolási gondok enyhítésére szigorúbb helyi rendelet szabályozza az új építésű társasházakhoz tartozó telken belüli parkolók kialakítását. A közterületeken pedig a jelenlegi önkormányzat már eddig is igyekezett a lehetőségekhez képest bővíteni a várakozóhelyek számát.
Alsóvároson és a Belvárosban is létesültek új parkolók. Ezek kialakítása mellett folyamatos a hosszú évekig elhanyagolt felfestések pótlása.

Az elmúlt hét keddjén a Deákvári Szolgáltatóháznál kezdődött meg, majd napi 50-70 db parkolót festenek fel a két nagy váci lakótelepen. A korábbiaktól eltérően ezúttal teljes egészében tartós, plasztik festéket használtak fel, így az élettartam lényegesen hosszabb lesz – tájékoztatott Molnár Nándor deákvári képviselő.

A szakemberek kérik az érintett helyszíneken az autósok fokozott figyelmét és türelmét. A munkálatok ideje alatt a területen átmenetileg parkolni majd nem lehet, ezért kérik továbbá, hogy az alábbi ütemezés alapján hagyják szabadon az újrafestendő várakozóhelyeket:

  1. Deákvári Szolgáltató ház előtti és a játszótér melletti parkoló
  2. Deákvári főtér 986. hrsz. alatti parkolóhelyek
  3. Lehár Ferenc út 83/1 hrsz. alatti parkoló
  4. Harkály utca 9-11. szám előtti parkoló
  5. Nagymező utca 1-3. szám előtti parkoló
  6. Nagymező utca 13-19. szám előtti parkoló
  7. Zöldfa utca 38-40. szám közötti és melletti, valamint a Vám utca 14. szám melletti parkoló
  8. Kötő utcai parkolók. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments