Napvitorlát kap Vác négy játszótere is

„Több kisgyermekes szülő is megkeresett azzal a kéréssel, hogy a deákvári KRESZ-park homokozója fölé a gyermekek tűző naptól való védelme érdekében napvitorlára lenne szükség. Vác Város Önkormányzatának megrendelésére ezt az igényt is sikerült teljesíteni” – írja Tótváradi-Nagy Bence, a körzet önkormányzati képviselője Facebook bejegyzésében.

Az évtizedeken keresztül elhanyagolt KRESZ-parkban több jelentős fejlesztést is sikerült megvalósítani az utóbbi időszakban. A tér több pontjára megújuló energiaforrással működő lámpák kerültek, megnyílt a nyilvános illemhely, befejeződött a játszótér körbekerítése, megújultak a park játszóeszközei, a tizenéves korosztály számára pedig két új kosárpalánkot helyeztek ki. Szintén fontos fejlesztés, hogy a park Lehár Ferenc út felőli, fákkal elválasztott részén kialakították Vác első kutyafuttatóját.

Ezt a fejlesztési hullámot folytatják azzal, hogy három másik játszótérrel, illetve parkkal egyetemben új napvitorlákat helyeznek ki, melyek közül az elsőt a Deákvári főtéren szerelték fel. A tűző naptól óvó ernyők elsősorban a gyermekek védelmét szolgálják, ezért a homokozók fölé feszítik ki őket. A napokban már mind a négy helyszínen, a Deákvári főtéren, a Damjanich utcai „hajós” játszótéren, továbbá a Rózsapark és Postapark területén is állni fognak a napvitorlák, melyek teljes bruttó költsége közel 2 millió forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments