Plakátrongálás: négy elkövető ellen már büntetőeljárás indult

Feljelentést követően négy elkövetőt már beazonosítottak a nyomozók, ellenük büntetőeljárás indult. Ezt Révész Ákos, váci rendőrkapitány mondta el a legutóbbi testületi ülésen arra a kérdésre válaszolva, amit Fehér Zsolt képviselő tett fel azzal kapcsolatban, hogy a választókerületben több helyen megrongálták Inotay Gergely választási plakátjait – írja az ESTV.

Korábban a Váci Napló is beszámolt arról, hogy gyakoriságában jelentős mértékű plakátrongálások nehezítik a Pest megye 04-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltjének, Inotay Gergelynek a választási kampányát. Mint ahogy a politikus már több ízben is beszámolt róla: Csörögben, Sződön, Kemencén, Szobon, Nagymaroson, Kismaroson, Verőcén és Galgagyörkön is levagdosták vagy festékszóróval csúfították el azokat a plakátokat, amelyeket önkéntes egyetemisták, vagy idős aktivisták helyeztek fel az oszlopokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Inotay szerint egyértelműen az akció szervezettségére utalhat az, hogy több esetben egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon. A rombolás olyan mértékű, hogy már a választások tisztaságát ellenőrző EBESZ megfigyelők figyelmét is felkeltette.

„Hogy kinek áll érdekében mindez, azt döntse el ki-ki maga. Én azt gondolom annak, akinek egyébként sok a veszítenivalója ezen a választáson. Meggyőződésem, hogy sok emberben ellenszenvet vált ki az ilyen cselekmény és nem hoz, hanem inkább visz szavazókat” – nyilatkozta Inotay Gergely, aki amellett, hogy a választás rendje ellen elkövetett bűncselekménynek titulálta a történteket, felszólította a többi képviselő-jelöltet is arra, hogy határolódjanak el a rongálásoktól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments