Plakátrongálás: négy elkövető ellen már büntetőeljárás indult

Feljelentést követően négy elkövetőt már beazonosítottak a nyomozók, ellenük büntetőeljárás indult. Ezt Révész Ákos, váci rendőrkapitány mondta el a legutóbbi testületi ülésen arra a kérdésre válaszolva, amit Fehér Zsolt képviselő tett fel azzal kapcsolatban, hogy a választókerületben több helyen megrongálták Inotay Gergely választási plakátjait – írja az ESTV.

Korábban a Váci Napló is beszámolt arról, hogy gyakoriságában jelentős mértékű plakátrongálások nehezítik a Pest megye 04-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltjének, Inotay Gergelynek a választási kampányát. Mint ahogy a politikus már több ízben is beszámolt róla: Csörögben, Sződön, Kemencén, Szobon, Nagymaroson, Kismaroson, Verőcén és Galgagyörkön is levagdosták vagy festékszóróval csúfították el azokat a plakátokat, amelyeket önkéntes egyetemisták, vagy idős aktivisták helyeztek fel az oszlopokra.

Inotay szerint egyértelműen az akció szervezettségére utalhat az, hogy több esetben egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon. A rombolás olyan mértékű, hogy már a választások tisztaságát ellenőrző EBESZ megfigyelők figyelmét is felkeltette.

„Hogy kinek áll érdekében mindez, azt döntse el ki-ki maga. Én azt gondolom annak, akinek egyébként sok a veszítenivalója ezen a választáson. Meggyőződésem, hogy sok emberben ellenszenvet vált ki az ilyen cselekmény és nem hoz, hanem inkább visz szavazókat” – nyilatkozta Inotay Gergely, aki amellett, hogy a választás rendje ellen elkövetett bűncselekménynek titulálta a történteket, felszólította a többi képviselő-jelöltet is arra, hogy határolódjanak el a rongálásoktól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments