Szervezett plakátrongálás a Dunakanyarban

Elképesztő gyorsasággal rongálták meg Pest 4-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltjének, Inotay Gergelynek a plakátjait. Nagymaroson, Szobon, Őrbottyánban, Váchartyánban, Vádukán, Vácrátóton egyetlen éjszaka alatt szaggatták le, fújták össze festékkel, rongálták meg vagy lopták el az ellenzéki összefogás összes kihelyezett plakátját. Inotay szerint egyértelműen szervezett akcióra utal a tevékenység, emiatt a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett – olvasható a politikus kampánystábjának közleményében.

Február végén kerültek ki a Vác központú Pest 4-es választókerület Egységben Magyarországért plakátjai. A körzetben az egyesült ellenzék Inotay Gergelyt, Vác jelenlegi alpolgármesterét támogatja, aki 2019-ben az Összefogás Vácért jelöltjeként bekerült a váci önkormányzati testületbe, és most a 2021-es előválasztás helyi győzteseként indul a 2022-es országgyűlési választáson. A körzet számos elemzés szerint rendkívül kiélezett lehet, így mind a Fidesz-KDNP, mind az ellenzék élénk kampányt folytat a területen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Az időközben felrakott ellenzéki plakátokat kihelyezésük után szinte azonnal megrongálták. Vácon, Nagymaroson, Szobon több száz plakátot festékszóróval fújtak le, szaggatták le a helyükről vagy csak egyszerűen nyomuk veszett. A Dunakanyar mellett ezenkívül számos településen, például Sződön, Kemencén és Csörögben ugyanez történt. Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat. Az akció szervezettségére utalhat, hogy egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon.

Az ügy kapcsán több feljelentés is történt, jelenleg nyomozás zajlik. Inotay Gergely Facebook-bejegyzésében kifejtette: a kérdés az, hogy szeretnénk-e egy olyan országban élni, ahol ez vár azokra, akik a hatalomtól eltérően gondolkoznak, és reméli, hogy egyik jelölttársának sincs köze a szervezett akcióhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A törvények alapján bűncselekményt követ el, aki választási időszakban plakátokat megrongál, eltulajdonít, vagy akár csak letakarja azokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments