Szinte egész évben igényelhető lesz a lomtalanítás

Megváltozik a lomtalanítás rendje Vácon. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a korábbiaktól eltérően azt vállalja, hogy szinte egész évben folyamatosan lehet igényelni a szolgáltatást.

Korábban a váciak ahhoz voltak hozzászokva, hogy a 2019. évtől alkalmazott gyakorlatnak megfelelően, évente csak egy alkalommal van lehetőség 2 köbméter lomhulladék térítésmentes elszállíttatására. Azonban most a kommunális, szelektív és zöldhulladék összegyűjtését, valamint elszállítását tavaly novembertől végző Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 2022-től megváltozik városunkban is a lomtalanítás rendje.

„A DTKH Nonprofit Kft. a lomtalanítást évente ingatlanonként térítésmentesen EGY alkalommal, 2 m3 mennyiségben házhoz menő rendszerben végzi, amit a lakosság 2022-es évtől egész évben igénybe vehet. Igénylést kizárólag a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött, aktív (a szolgáltatást nem szüneteltető), közüzemi díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználók nyújthatnak be” – olvasható a vállalat közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Az újítás lényege tehát abban áll, hogy a szolgáltatást a lakosság most már szinte egész évben folyamatosan igényelheti, nem csak egy adott időszakban. Az ügyfelek a szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán (06 28 561 200 – 4-es menüpont) tájékozódhatnak a lehetséges időpontokról. A kihelyezett lom elszállítása ennek értelmében az előre egyeztetett napon történik, mely a megadott napon reggel 6 óráig az ingatlan utcafronti részére helyezhető ki.

De fontos, hogy arra kérnek mindenkit, a nagydarabos lomok (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagokat a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében bezsákolva, kötegelve helyezzék ki. A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Lomtalanítás körébe tartozó hulladéktípusok:

  • bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód stb.)
  • egyéb, fából készült tárgyak, amelyek a méretük miatt nem férnek el a hagyományos gyűjtőedényben,
  • szőnyegek, padlószőnyegek,
  • matracok,
  • ágyneműk,
  • textilek, ruhaneműk,
  • műanyagok (linóleumok): padlók, kerti bútorok, műanyag medencék, műanyag játékok,
  • személygépkocsi-, kerékpár- és motorkerékpár-gumiabroncsok (ezekből háztartásonként max. 4 db
    helyezhető ki) ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments