Több szakaszon zajlanak a belváros járdáinak felújítási munkálatai

Annak ellenére, hogy központi forrást mindeddig nem kapott pályázataira ilyen feladat elvégzésére, az önkormányzat folyamatosan gondoskodik a járdák javításáról, felújításáról. A héten megkezdődött a Géza király tér és Burgundia utca, illetve a Köztársaság úton a Piarista utca és a piac közötti járda felújítása is – írja a vac.hu.

A 2019-es önkormányzati választási kampány egyik központi témáját és ebből következően számos választási ígéretnek a magját Vác megtépázott közúthálózata adta. Ezen belül a jelenlegi városvezetés vállalása a belváros talán legforgalmasabb, de mégis rendkívül elhanyagolt állapotú útjának, a Budapesti főútnak a helyrehozatala volt. Ennek megfelelően az autósoknak már nem is kell a kátyúktól félteni járművüket, hiszen nyáron az úttestet újraaszfaltozták. Azonban annak az átadása során is szóba került, hogy a gyalogosok számára a kényelmes, biztonságos közlekedés továbbra se megoldott, hiszen például a közgazdasági szakközépiskola előtt lévő kőburkolattal ellátott „dobogó” már nemcsak csúnya, hanem balesetveszélyes is volt. Ezt a problémát orvosolják most a héten.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

„A belvárosnak egy igen forgalmas szakaszáról van szó, ami egyrészt a szakközépiskola és a bíróság okán, másrészt számos átközlekedő miatt is nagyon fontos – nyilatkozta Inotay Gergely az ESTV megkeresésére. Majd rátért az alpolgármester arra is, hogy az előzetes terveknek megfelelően szerda reggel szintén megkezdődött a Köztársaság út Piarista utca és piac közötti járdaszakaszának a felújítása. – 100%-ban városi forrásból készül el ez a két járdaszakasz, mintegy 14 millió forintértékben és egy beszerzéses eljárást követően került kiválasztásra az a vállalkozó, aki ezt most megcsinálja.”

A járdát a piac felőli oldalon a munkavégzés idejére a gyalogosforgalom elől lezárták, csak a túloldal használható. A szakemberek egyúttal kérik, hogy az említett szakasz melletti úttesten a gépjárművekkel a balesetveszély elkerülése végett fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Szintén Önkormányzati finanszírozásból valósítják majd meg a Mező utcában az óvoda melletti rossz állapotú járdarész rendbehozatalát, valamint a későbbiekben a Földváry téren a Budapestről érkező buszok megállójánál a sok panaszt okozó járda rendbetételét is. (Forrás: vac.hu, estv.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments