Turisztikai újságírók ismerkedtek meg Váccal

Pénteken ismét újságírók látogattak Vácra, ezúttal gazdasági és turisztikai területről. Az Mfor, a Privatbankár, az Aktivpihenés, a HTM, a Világjáró Magazin, a Toptúra, a Borlovagok Magazin, a Katolikus Rádió, az Új Szemle és az Xindb, a Magyarországon élő kínai közösségnek szóló heti újság és online portál képviselőit Matkovich Ilona is fogadta – írja a vac.hu.

Rövid köszöntője után a polgármester arról beszélt a médiumok képviselőinek, hogy milyen fejlesztések zajlanak Vácon, és melyek azok, amelyek évek óta nem valósultak meg. Így a városvezető beszélgetett Vác gazdasági helyzetéről és természetesen a menekültek ellátásáról. Továbbá beszámolt a tervekről, illetve az idei év kiemelt programjairól is, mint a Petőfi emlékévhez való csatlakozásról és Mária Terézia születésének 305. évfordulójára rendezett programokról.

A Váci Tavasz egyik legfontosabb eseménye lesz a Mária Terézia születésének 305. évfordulójára emlékező, változatos helyszíneken megrendezendő „MÁRIA TERÉZIA 305” nevet viselő többnapos program május 12. és 15. között. A királynő váci látogatásának apropóján kiadványismertető, zenés irodalmi est, kiállítás, a kortárs divatját, építészetét, gasztronómiáját bemutató prezentáció ismerteti meg az érdeklődőket a látogatás történelmi korával, az akkori élettel. Míg a híres magyar költőt a „Petőfi nyomában” séta közben a hozzá kapcsolódó váci helyeket, történeteket által ismerhetik meg jobban az érdeklődők.

A sajtó munkatársainak egy egész napos „study”, vagyis tanulmányút keretében Kelecsényi Ágnes, a TDM vezetője mutatta be a várost és turisztikai attrakcióit, valamint a fejlesztéseket.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments