Útjavítás előzi meg a Giro d’Italia magyar szakaszát

A Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny útvonalát előkészítve márciusban felújítást végeznek a 11116-os jelű visegrádi panoráma-bekötőúton és burkolatjavítást a 11-es út Visegrádot is érintő szakaszán, emiatt forgalomkorlátozásra, útlezárásra és sebességkorlátozásra kell számítani – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

A visegrádi panoráma-bekötőút 3,8 kilométeres szakasza újul meg a Patak Park Hotel és a fellegvár közötti szakaszon – közölték. Március 7. és 11. között előkészítő és marási munkálatok zajlanak majd, március 16. és 29. között pedig az aszfaltréteg terítését és tömörítését végzik. A 11-es út 5,2 kilométeres szakaszán a visegrádi Rév utcai csomópont és Pest megye határa között burkolatjavítás és növényzetgondozás lesz. Azon a szakaszon félpályás korlátozással, sebességkorlátozással és útszűkülettel kell számolni márciustól a verseny első napjáig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A május 6-án rajtoló olasz háromhetes körversenyen – amelynek első három szakaszát rendezik Magyarországon – automatikus résztvevője a világelit 18 csapata, illetve a második vonalat jelentő prokontinentális csapatok (ProTeamek) közül az elmúlt év legeredményesebbjeként az Alpecin-Fenix. További három indulóról a rendező RCS Sport döntött, a szabadkártyákat pedig az olasz prokontinentális csapatok kapták, köztük az EOLO-Kometa: a kaposvári székhelyű Kométa húsipari vállalat révén magyar névadó szponzorral rendelkező istálló mellett a Drone Hopper-Androni Giocattoli és a Bardiani-CSF-Faizané lehet ott a május 29-én Veronában záruló megmérettetésen.

Az elmúlt két esztendőben egyaránt volt magyar az olasz háromhetes körverseny mezőnyében: Valter Attila 2020-ban 27., míg tavaly 14. lett, és három napig viselhette az összetett első helyén álló bringást illető rózsaszín trikót. A Groupama-FDJ kerékpárosa a tervek szerint idén is indul. Az EOLO-Kometa az elmúlt esztendőben is résztvevője volt az olaszországi viadalnak, amelyet Dina Márton a 100. helyen zárt. (Fotó: giroditalia.it) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments