Váci sikerek a versenyszezont megnyitó Amita táncművészeti fesztiválon

Nagy sikerrel zárta a 2021-es versenyévadod a TAZE TSE. Ennek az egyik kiemelkedő eredménye az európa bajnoki címeken kívül, hogy az egyesület ismét sport díjat szerzett. Korábban egy csapattal, most azonban Birkás Bíborka egyéni kiemelkedő eredményei tették lehetővé, hogy az Év Pest Megyei Legjobb Diáksportolója III. Díjat elnyerhessék.

A díjat a pandémia miatt csak később a TAZE TSE január 23-án megrendezett gálaműsorán adták át Bíborkának. Bordás Györgyi az egyesület elnöke méltatta az eredményt és az edzők, Haddad Sabrina és Bődi Dénes adták át az oklevelet. Bíborka köszönő beszédében elmondta, a táncsport területén elért sikerek és eredmények ugyanolyan kemény munka, mint bármelyik más sportban, amihez még szükség van remek szakemberekre edzőkre, akik felkészítik a kihívások leküzdésére.

Bíborka mellett aznap a színpadon a TAZE színeiben felléptek kezdő és haladó versenyzők is. A színes, sok táncstílust felvonultató műsorban minden korosztály szerepelt ovis kortól a felnőttekig. A nagy sikerű előadás után a TAZE nem pihent, mert január 29-én már megkezdték a versenyszezont. Az Amita Dance Jamm Amatőr Táncművészeti fesztiválon ismét tarolt az egyesület. 12 versenyszámmal indultak különböző formációkban és korosztályokban. Bordás Györgyi ez alkalommal is elmondta, még nem volt példa rá, hogy az egyesület ennyi fődíjat hozhasson el az Amita Táncversenyről. Összesen hármat sikerült megszerezni, továbbá bronz eredményünk nem született, csak ezüst és arany. Több versenyzőnk pedig különdíjban részesült.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Amita díjasok lettek:

  • Legjobb csapat – Dancing Diamonds a csapat tagjai: Birkás Bíborka, Fehérvári Hanna,
    Hugyecz Emese Zsuzsanna, Kalauz Anna, Kolarik Tamara, Légrádi Laura, Mezei Dóra, Tóth-Katona Zille
  • Legjobb Duó B. kategóriában. Kalauz Anna és Hamuth Blanka
  • Legjobb Duó A. kategóriában. Hugyecz Emese Zsuzsanna, Tóth-Katona Zille

Különdíjak:

  • Leg ígéretesebb tehetség: Demény Dóra
  • Leg tehetségesebb táncos: Hugyecz Emese Zsuzsanna, és Hamuth Blanka.

Ezután az edzők a következő versenyre készítik fel a TAZE versenyzőit, ami márciusban lesz Budapesten. A Magyar Látványtánc Sportszövetség kvalifikációs bajnokságán meg kell szerezni a megfelelő pontszámot, hogy eljuthassunk az országos bajnokságra.

A TAZE más területeken is állít ki versenyzőket. A magyar Táncsport Szakszövetség versenytánc szakágában párosaink mérettetik meg magukat. Az elmúlt hétvégén a Közép-magyarországi Területi Bajnokságon gyerek II. kategóriában E. osztályban indult Hevesi Péter és Kikillai Anna standard és Latin táncokkal. Nagy örömünkre mindkét kategóriában 1. helyezést értek el. Őket is Bődi Dénes és Haddad Sabrina készíti fel az országos bajnokságra is. Bordás Györgyi elmondta, hogy ebben az évben a hip hop utcai táncok szakágunk ismét rajthoz áll egy teljesen új versenyes csapattal a Directionnal. A két éves kihagyás után, Pap Nóri Lili edző ad ismét esélyt a táncosoknak, hogy versenyezhessenek. Nóri tagja volt annak a Coming csapatnak, akik 2018-ban Rómában az egyesület színeiben megszerezték a világbajnoki címet és a 2. legjobb csapatnak minősítették őket a mezőnyben. Reméljük, a Direction csapat is kitartó lelkes munkája gyümölcseként, hasonló sikereket ér majd el, mint elődjük!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Bordás Györgyi végül hozzátette még, hogy minden korosztályban várják a táncolni vágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt Vácott és Gödön is. Részletes információt az egyesület elnöke tud adni az érdeklődőknek a 06-30-300-6073 vagy a taze@taze.hu e-mail címen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments